Marvel обеща, че ще пусне първия трейлър на „Отмъстителите: Епохата на Ултрон“ с новия епизод на „Агентите на ЩИТ" (Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D.) и чакането започна. Интересно е, че краткият клип излезе дори по-рано, тъй като изтече в интернет. А дали е добър? О, със сигурност!

В последните години, ако търсите зрелищен филм, който комбинира страхотни ефекти, забавен сюжет и много екшън, трябва да се обърнете към продукциите на Marvel. Последно доказателство за това е „Пазителите на галактиката“ (Guardians of the Galaxy), който напълно и безусловно грабна публиката. Рецептата е проста, но твърде трудна за забъркване. „Пазителите“ върна онова приятно чувство, което оставяха някои филми отпреди 20 - 30 години - „Маверик“, „Индиана Джоунс“, „Смъртоносно оръжие“, „Уилоу“ и други. Те предлагаха приключение, лек и приятен хумор, но и много симпатични персонажи. При тях не беше просто въпрос на чист екшън, беше въпрос и да забавляват публиката. Но да се върнем на следващия филм, който ни обещава именно това – втората част на „Отмъстителите“. Още преди началото на новия епизод на „Агентите на ЩИТ" започнаха да се появяват връзки към трейлъра, които мълниеносно атакуваха Twitter. Дори Marvel не остана без роля и сподели „По дяволите, Хидра“:

 

 

В самия клип са включени някои от кадрите, показани на Comic-con, но изненади не липсват. По време на трейлъра Ултрон, озвучен от Джеймс Спейдър, разкрива част от своята същност:


„Ще ви покажа нещо красиво... всички крещят за милост... искате да предпазите света, но не искате той да се промени... всички вие сте кукли на конци... на конци... но сега съм свободен... аз не съм на конци.“

 

Всичко това е придружено от спокойно, меланхолично пиано, което напомня на песента от „Пинокио“ I've Got No Strings (Не съм кукла на конци). Трейлърът ясно ни показва едно нещо – нещата ще се влошат... и то много бързо. Действието, както вече ни беше известно от изтеклата преди месец информация, ще се развива на различни краища на света, а разрушени градове не липсват. Всеки от героите, които виждаме в краткия клип, изглежда сломен, преборен. За кратко се появява Ник Фюри, но и новите персонажи - Уанда Максимов (Елизабет Олсън) и Пиетро Максимов (Арън Тейлър-Джонсън). А в един момент изглежда, че екипът, който спаси Земята в предишния филм, е готов да се унищожи – особено интересен е сблъсъкът между Хълк и Железния човек! Вижте първия трейлър на „Отмъстителите: Епохата на Ултрон“:

 

Хареса ли ви? А ето какво можете да очаквате от Marvel Cinematic Universe!

Тагове: