Кари Фишър, една от най-емблематичните актриси, символ на цяло поколение, почина. Тя беше на 60 години.

Говорителят Саймън Хал потвърди новината от името на дъщерята на Фишър Били Лурд. „С огромна тъга Били Лурд потвърди, че нейната обичана майка Кари Фишър е починала днес в 8:55 сутринта. Тя беше обичана от целия свят. Цялото ни семейство благодари за мислите и молитвите ви.“

Фишър се превърна в икона за много с ролята си на принцеса Лея в космическата опера „Междузвездни войни“ (Star Wars), но тя остана такава чрез писането. Двете й автобиографии Wishful Drinking („Мечтаната чашка“) и The Princess Diarist са остроумни и откровени до болка. Именно начинът, по който Фишър се разкрива пред читателите, придружен от страхотното й чувство за хумор и самоирония, я правят наистина невероятна и истинска личност.

Фишър не участва само в „Междузвездни войни“. Тя има роли в The Blues Brothers ("Блус Брадърс"), When Harry Met Sally ("Когато Хари срещна Сали"), а в Scream 3 ("Писък 3") и 30 Rock ("Рокфелер плаза 30"), можем да я видим в кратки, но забавни и запомнящи се превъплъщения, припомнят от Gizmodo. Фишър също е човекът, който доизчиства сценариите за филми като Hook ("Хук"), Last Action Hero ("Последният екшън герой"), Mr. and Mrs. Smith ("Г-н и г-жа Смит"). В последната година тя беше гост в много предавания, като във всяко от тях ни напомняше точно колко духовит човек е. Човек, който наистина ще липсва на милиони.