Изтеглете и пробвайте безплатно новото приложение на HiComm за Google Chrome.

close
07.януари.2017

Honda Riding Assist е мотор, който пази себе си в изправено положение, когато е в покой

Автор: Коко Стоянов, Прочетено: 1142 пъти

Докато самоуправляващият се автомобил за споделено пътуване NeuV на Honda се превърна в звездата при автомобилите на CES 2017, японската компания представи и един друг интересен прототип. Кажете „Здравей“ на Honda Riding Assist – мотор, който пази себе си в изправено положение, когато е в покой. И преди сме виждали мотоциклети, способни на такова нещо, но тук има една съществена разлика - Honda Riding Assist не използва жироскопи, за да запази мотоциклета изправен, а вместо това той използва технология, подобна на тази, която се използва в Honda UNI-CUB. UNI-CUB позволява да регулирате скоростта и посоката чрез просто изместване тежестта.

Това дава на Honda Riding Assist важно предимство, тъй като не е необходимо да се справя с допълнителната тежест, която идва заедно с жироскопите. Ако приемем, че Honda е разработила тази технология до точката, в която тя може да се въведе в по-голям мащаб, това ще означава, че може вече да не се разчита на жироскопите в бъдеще.

Премахвайки това допълнително тегло, Honda може да произвежда самостоятелно балансиращи се мотори, които ще са по-лесни за каране от начинаещи и напреднали, както и по-безопасни.

Засега това е само прототип, но не се изненадвайте, ако Honda представи скоро и потребителска версия.

 

 

CES 2017: Honda NeuV е специален самоуправляващ се автомобил за споделено пътуване 
>> <<


« Назад

Коментари по темата
Коментирай анонимно или с други платформи

Най-четено през седмицата
архивСписание SmartApps
62 брой - декември, 2016 г. 62 брой - декември, 2016 г. Изтегли
Цялото съдържание »
Акценти архивВидео ревю
Абонамент за новини Add to Google АрхивАнкета

Използвате ли Snapchat?Resident Evil 7: не сте добре дошли в дома на това семейство The Last Guardian: една необикновена история Монитор LG 29UM58: по-широк поглед (ревю) Видео: iRobot Roomba 886 е терминатор за прахоляка вкъщи Samsung UE75KS8002: лукс от пръв поглед Кофеинови хищници нападат Saeco Incanto в джунглата на HiComm Данни във ваше владение с последната ни седмична награда Samsung UE43KU6672: златната среда Prestigio MultiPad Visconte V: разумна функционалност