Lucid Motors представи своята нова електрическа кола Air на голямото автоизложение в Ню Йорк и за да убеди потенциалните купувачи в качествата на автомобила, компанията демонстрира неговата изключителна скорост. Колата бе анонсирана миналия декември и Lucid Motors вече приема предварителни поръчки за нея.

Невероятно високите скорости и ускорение вече се превърнаха в основна черта на модерните електрически коли, които се опитват да впечатляват не само с екологичните си качества, но и с мощността си.

Lucid Air е сред тези коли и успява да развие 350 км/ч по време на тест на овална писта в Охайо. Според компанията тази максимална скорост е била изкуствено ограничена и автомобилът очевидно може да бъде още по-бърз. Въпреки че това изглежда като надуване на мускули, производителят твърди, че подобни тестове имат значение и за представянето на колата в реални условия, и предвижда да направи второ изпитание по-късно тази година.

Lucid Air има пробег 500 км с един заряд и началната ѝ цена е 52 500 долара. Колата трябва да бъде в продажба от 2019 г.

Оцени:
Рейтинг: 5
Още от Tech

Surface Book 2 на пазара от 16 ноември

2 | Преди 21 ч.