Изтеглете и пробвайте безплатно новото приложение на HiComm за Google Chrome.

close
03.януари.2017

Бил и Мелинда Гейтс инвестират в имплант, който ще се бори с ХИВ вируса

Автор: Коко Стоянов, Прочетено: 652 пъти

Превантивната медицина е важна за хората, заразени с ХИВ вируса (или СПИН), тъй като болестта отслабва имунната система и тя става лесно податлива на инфекции.

Сега фондацията на Бил и Мелинда Гейтс инвестира 140 милиона щатски долара в програма на компанията Intarcia Therapeutics. Тя ще разработи имплант, който ще се поставя подкожно и ще доставя постоянен поток от анти-ХИВ лекарства в 6- или 12-месечни партиди. Това ще освободи ХИВ-позитивните от задължението да помнят, че трябва да вземат лекарствата си всеки ден. Имплантът ще се презарежда веднъж или два пъти годишно.

Освен това има и вариант този имплант да се използва при пациенти, болни от диабет тип 2. Intarcia Therapeutics пусна документите за комерсиално използване през ноември, така че можем да очакваме импланта да влезе в употреба сравнително скоро.

Имплантът може значително да намали влиянието на СПИН в места като Субсахарска Африка, където вирусът остава сериозен проблем. Засега не е известна цента, срещу която болните от СПИН ще могат да използват импланта.

 

Прочетете и това: Nikon си партнира с компанията Verily за развитие на технология за борба с диабета 
>> <<


« Назад

Коментари по темата
Коментирай анонимно или с други платформи

Най-четено през седмицата
архивСписание HiComm
188 брой - януари/февруари, 2017 188 брой - януари/февруари, 2017

Корица


Съдържание


Купи
Цялото съдържание »
Акценти архивВидео ревю
Абонамент за новини Add to Google АрхивАнкета

Използвате ли Snapchat?Resident Evil 7: не сте добре дошли в дома на това семейство The Last Guardian: една необикновена история Монитор LG 29UM58: по-широк поглед (ревю) Видео: iRobot Roomba 886 е терминатор за прахоляка вкъщи Samsung UE75KS8002: лукс от пръв поглед Кофеинови хищници нападат Saeco Incanto в джунглата на HiComm Данни във ваше владение с последната ни седмична награда Samsung UE43KU6672: златната среда Prestigio MultiPad Visconte V: разумна функционалност