Изтеглете и пробвайте безплатно новото приложение на HiComm за Google Chrome.

close
28.декември.2016

Нанодискове ще учат тялото ви да се справя с раковите клетки

Автор: Коко Стоянов, Прочетено: 1097 пъти

В бъдеще персонализираното лечение на рак може да бъде само въпрос на инжектиране на почти невидим „диск“ в тялото ви. Учени от Университета на Мичиган са провели успешен тест с 10 nm (нанометрови) "нанодискове", които мога да научат тялото ви да убива раковите клетки.

Всеки диск е пълен с неоантигени, или тумори със специфични мутации, които казват на имунната ви система, че са Т-клетки, за да не разпознае тези неоантигени и да ги убие. Когато неоантигените преминат "контролно-пропускателните пунктове" на имунната система, те не само могат да унищожат съществуващите тумори, но и да ви предпазят от подновявания по-късно.

Тестовете са били провеждани само с мишки, но резултатите са обещаващи и сега учените са се насочили към по-големи животни (може би маймуни), с които да проведат нови тестове, преди в крайна сметка да се подходи към тестове и с хора.

Ако подходът се окаже успешен и с хората, дните на генеричните ракови решения могат да бъдат преброени.

 

Прочетете и това: Helixot хо 6.2 - една абсолютно водонепроницаема раница
>> <<


« Назад

Коментари по темата
Коментирай анонимно или с други платформи

Най-четено през седмицата
архивСписание SmartApps
62 брой - декември, 2016 г. 62 брой - декември, 2016 г. Изтегли
Цялото съдържание »
Акценти архивВидео ревю
Абонамент за новини Add to Google АрхивАнкета

Използвате ли Snapchat?The Last Guardian: една необикновена история Монитор LG 29UM58: по-широк поглед (ревю) Видео: iRobot Roomba 886 е терминатор за прахоляка вкъщи Samsung UE75KS8002: лукс от пръв поглед Кофеинови хищници нападат Saeco Incanto в джунглата на HiComm Данни във ваше владение с последната ни седмична награда Samsung UE43KU6672: златната среда Prestigio MultiPad Visconte V: разумна функционалност LG 34UC98: новият геймърски хоризонт