Изтеглете и пробвайте безплатно новото приложение на HiComm за Google Chrome.

close
30.декември.2016

Nikon си партнира с компанията Verily за развитие на технология за борба с диабета

Автор: Коко Стоянов, Прочетено: 617 пъти

Verily, бившото Life Sciences подразделение на Google, си партнира с френска фармацевтична компания, за да помогне за откриване на лечение на диабет. Сега двете компании си партнират с японския технологичен гигант Nikon, за да се подобри процесът на скрининг за диабетна ретинопатия и отоците на макулата – и двете свързани с очните заболявания, които причиняват слепота при възрастните.

Компаниите искат да се създадат технология за сканиране на ретината, която може да открива заболявания в ранен етап. По този начин лекарите ще могат да предотвратят ослепяването при пациентите. Подробностите на партньорството не са съвсем ясни в този момент, но Nikon очевидно ще допринесе с опита си в оптичното инженерство и производството на специализирана оптика.

Verily се превърна в самостоятелна компания преди година. В допълнение към своите проекти, свързани с диабета, тя пусна своя собствена технология, насочена към хирургията. Тя разработва и носим микроскоп, който ще позволи да се прави преглед на кожата на човек отблизо, за да се откриват ракови клетки.

 

Прочетете и това: Нанодискове ще учат тялото ви да се справя с раковите клетки 


Тагове: Nikon, Verily, диабет


>> <<


« Назад

Коментари по темата
Коментирай анонимно или с други платформи

Най-четено през седмицата
архивСписание HiComm
188 брой - януари/февруари, 2017 188 брой - януари/февруари, 2017

Корица


Съдържание


Купи
Цялото съдържание »
Акценти архивВидео ревю
Абонамент за новини Add to Google АрхивАнкета

Използвате ли Snapchat?Resident Evil 7: не сте добре дошли в дома на това семейство The Last Guardian: една необикновена история Монитор LG 29UM58: по-широк поглед (ревю) Видео: iRobot Roomba 886 е терминатор за прахоляка вкъщи Samsung UE75KS8002: лукс от пръв поглед Кофеинови хищници нападат Saeco Incanto в джунглата на HiComm Данни във ваше владение с последната ни седмична награда Samsung UE43KU6672: златната среда Prestigio MultiPad Visconte V: разумна функционалност