Изтеглете и пробвайте безплатно новото приложение на HiComm за Google Chrome.

close
04.януари.2017

CES 2017: LG представи новата си Crystal Sound OLED технология

2
Автор: Коко Стоянов, Прочетено: 3378 пъти

Преди броени минути LG Display представи своята последна технология на CES 2017, наречена Crystal Sound OLED. Тя е изключително интересна, тъй като 55- и 65-инчовите Ultra HD панели са с интегрирана озвучителна система. Докато 65- и 77-инчовите 4K Ultra HD OLED екрани са толкова тънки (само 2.6 мм), че на практика е задължително да бъдат монтирани на стена.

Crystal Sound OLED технологията е предвестник на телевизорите с вградени в екрана озвучителни системи, които ще предоставят едно по-поглъщащо преживяване, тъй като звукът идва зад картината, а не само от центъра или отстрани, т.е. звукът при Crystal Sound OLED идва от всяка точка. Разбира се, за да се убедим в качествата на този тип озвучаване, ще трябва да чуем с ушите си, затова засега ще се доверим на LG.

 

s

Освен новата технология при екраните и ултратънкия дизайн LG представи нов саундбар - SJ9. Той се възползва от мощта на Dolby Atmos технологията, за да пресъздаде ултимативното аудио кино изживяване, докато изчистеният дизайн веднага добавя естетически акцент във всеки дом. За да може да създаде подобен мощен и детайлен звук, SJ9 е снабден с няколко авангардни говорителя - включително и два мощни насочени нагоре, - което обгръща слушателя от всички ъгли.

Системата на LG SJ9 е снабдена с 4K звук (малко странен термин за звук, но най-общо е Hi Resolution Audio), която е съвместима с висококачествени аудио файлове с минимална загуба на качеството (т.нар. lossless), за да може да пресъздаде качеството на оригиналния студиен запис. В допълнение функцията Sound Upconverting на SJ9 увеличава качеството на стандартните файлове до 24 bit/192 Hz и така се подобряват фините детайли и нюансите на всяко отделно парче. SJ9 поддържа 4K Pass-Through технология, която доставя чист звук без компромис за качеството на картината, като осигурява перфектно синхронизирано аудио и видео изживяване.

 

CES 2017: LG представи домашен робот с гласов контрол, който може да управлява други умни уреди 

 

 


Тагове: CES 2017, LG, Crystal Sound OLED


>> <<


« Назад

Коментари по темата
Коментирай анонимно или с други платформи

Най-четено през седмицата
архивСписание HiComm
188 брой - януари/февруари, 2017 188 брой - януари/февруари, 2017

Корица


Съдържание


Купи
Цялото съдържание »
Акценти архивВидео ревю
Абонамент за новини Add to Google АрхивАнкета

Използвате ли Snapchat?Resident Evil 7: не сте добре дошли в дома на това семейство The Last Guardian: една необикновена история Монитор LG 29UM58: по-широк поглед (ревю) Видео: iRobot Roomba 886 е терминатор за прахоляка вкъщи Samsung UE75KS8002: лукс от пръв поглед Кофеинови хищници нападат Saeco Incanto в джунглата на HiComm Данни във ваше владение с последната ни седмична награда Samsung UE43KU6672: златната среда Prestigio MultiPad Visconte V: разумна функционалност