Изтеглете и пробвайте безплатно новото приложение на HiComm за Google Chrome.

close
04.януари.2017

CES 2017: Toyota Concept-i е като Siri на колела, но по-добра

Автор: Иван Първанов, Прочетено: 1222 пъти

Concept-i е новата автоконцепция на Toyota, която компанията представи на CES 2017. С нея японският гигант си представя бъдеще, в което ние имаме връзка с нашите самоуправляващи се коли. В това бъдеще взаимодействието ни с тях не е ограничено само до докосването на тъчскрийна и взирането в менютата, а се основава на общуване с вграден изкуствен интелект, който предугажда и отговаря на нуждите на водача и пътниците.

Toyota Concept-i е компактна автономна кола с органичен дизайн, чийто най-интересен елемент е нейният интериор. Той е дело на американската CALTY Design Research, а мотото е "Кинетична топлина", или вярата, че мобилната технология трябва да бъде топла, предразполагаща и най-вече забавна.

Общуването става чрез изкуствения интелект Yui, който дори улавя човешките емоции и отговаря автоматично. Тези отговори могат да бъдат вербални - например да ви препоръча дестинация - или емоционални, като промени светлината и музиката в купето. Пътниците могат да говорят с Yui така, както биха го правили със Siri през телефона си.

Виж още: CES 2017: Asus анонсира ZenFone 3 Zoom
>> <<


« Назад

Коментари по темата
Коментирай анонимно или с други платформи

Най-четено през седмицата
архивСписание HiComm Акценти
В търсене на бъдещето: 6 тенденции за утрешния ден от CES 16.януари.2017 В търсене на бъдещето: 6 тенденции за утрешния ден от CES

Нека заедно опитаме да надникнем в близкото бъдеще, за да си представим как ще изглежда то


архивВидео ревю
Абонамент за новини Add to Google АрхивАнкета

Използвате ли Snapchat?The Last Guardian: една необикновена история Монитор LG 29UM58: по-широк поглед (ревю) Видео: iRobot Roomba 886 е терминатор за прахоляка вкъщи Samsung UE75KS8002: лукс от пръв поглед Кофеинови хищници нападат Saeco Incanto в джунглата на HiComm Данни във ваше владение с последната ни седмична награда Samsung UE43KU6672: златната среда Prestigio MultiPad Visconte V: разумна функционалност LG 34UC98: новият геймърски хоризонт