Изтеглете и пробвайте безплатно новото приложение на HiComm за Google Chrome.

close
05.януари.2017

CES 2017: с този стикер може да заредите безжично почти всеки телефон

Автор: Иван Първанов, Прочетено: 4733 пъти

Младата френска компания Energysquare е разработила доста интересна технология, която позволява да заредите безжично почти всяко мобилно устройство. Изобретението на компанията бе представено на CES 2017 и се състои от пет доста тънки стикера, които работят заедно с подложка за зареждане.

На всеки стикер има два електрода и MicroUSB, USB-C и Lightning конектор, който се включва в порта за зареждане на устройството. След като залепите един от тези стикери на гърба на вашия телефон, просто трябва да го поставите върху подложката и той започва да се зарежда. Energysquare използва иновативна технология за проводимост, която позволява едновременното зареждане на няколко устройства. Една подложка има капацитет четири телефона, а скоростта на зареждане е сравнима с тази при нормалното зареждане.

Един набиващ се на очи недостатък на сегашния дизайн е, че веднъж поставен, стикерът блокира захранващия порт на вашия телефон, така че ако искате да го зареждате нормално, ще трябва да свалите лепенката. Energysquare обещава, че ще поправи това с втората версия на продукта. Стикерът ще излезе на пазара съвсем скоро на цена от 89 долара, пише Phone Arena.  

Виж още: Най-накрая можете да имате четка за зъби с „вграден изкуствен интелект“
>> <<


« Назад

Коментари по темата
Коментирай анонимно или с други платформи

Най-четено през седмицата
архивСписание HiComm Акценти
Какво представляват „Облачните услуги“? 22.януари.2017 Какво представляват „Облачните услуги“?

Разликата между Microsoft Office 2007 и Office 365 се нарича на прост език „облак“


архивВидео ревю
Абонамент за новини Add to Google АрхивАнкета

Използвате ли Snapchat?The Last Guardian: една необикновена история Монитор LG 29UM58: по-широк поглед (ревю) Видео: iRobot Roomba 886 е терминатор за прахоляка вкъщи Samsung UE75KS8002: лукс от пръв поглед Кофеинови хищници нападат Saeco Incanto в джунглата на HiComm Данни във ваше владение с последната ни седмична награда Samsung UE43KU6672: златната среда Prestigio MultiPad Visconte V: разумна функционалност LG 34UC98: новият геймърски хоризонт