Диего Марадона не е име, което сме свикнали да свързваме с гейминга, но именно магическата десетка на Аржентина е в основата на ново противоречие около футболната симулация Pro Evolution Soccer 2017.

На своята официална страница във Facebook дон Диего обяви, че ще заведе съдебно дело срещу Konami. Причината - японската компания е използвала без разрешението му неговия образ в най-новото издание на играта.

"Адвокатът ми ще извърши съответните правни действия. Надявам се, че не искат да ме измамят отново", казва някогашният плеймейкър на Наполи, цитиран от GameZone.

Действително неговият образ е използван в мениджърския режим myClub на PES 2017, където геймърите могат да създадат собствен отбор мечта с настоящи и бивши величия. Проблемите с лицензи на отбори и играчи пък са една от традиционните слабости на поредицата.

Колкото до Марадона, той едва ли се нуждае от представяне - световен шампион с Аржентина, два пъти счупил трансферния рекорд за най-скъп играч в света и носител на приза FIFA Player of the Century от 2000 г.

Тагове: