Изтеглете и пробвайте безплатно новото приложение на HiComm за Google Chrome.

close
10.януари.2017

Microsoft дръпна шалтера на Scalebound

Автор: Вирджиния Кирова, Прочетено: 2565 пъти

Слуховете се оказаха верни. Една от най-очакваните от нас игри за 2017 г., кооперативният екшън с дракони на Platinum Games, Scalebound, официално няма да я бъде. Това обяви вчера издателят й Microsoft Studios.

"След внимателен размисъл, Microsoft Studios стигна до решението да спре продукцията на Scalebound", заяви представител на издателството пред Polygon. "Работим усилено, за да осигурим на феновете си невероятни игри през следващата година, включително Halo Wars 2, Crackdown 3, State of Decay 2, Sea of Thieves и много други страхотни изживявания."

Това потвърди публикуваните от Kotaku слухове, че има проблем с разработването на Scalebound и много вероятно играта да бъде спряна. Вчера Eurogamer, базирайки се на множество източници, обявиха, че Microsoft и Platinum Games официално са "тръгнали по различни пътища" и японското студио е спряло работа по проекта още преди края на 2016 г. "С продължаващите проблеми с енджина на играта и изпускането на множество крайни срокове беше взето решението за приключването на проекта", пишат Eurogamer.

 

 

Scalebound беше обявена на E3 2014 като ексклузивно заглавие за Xbox One. На миналогодишното издание на конференцията пък се разбра, че играта ще е част от Xbox Play Anywhere програмата на Microsoft и ще излезе и за Windows 10. Спирането на Scalebound е поредният проблем, пред който бяха изправени Platinum Games през последната една година. През 2016 г. от японското студио излязоха три катастрофално слабо приети игри: Star Fox Zero, Star Fox Guard и Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutans in Manhattan, последната от които дори беше премахната от дигиталните магазини миналата седмица. Единственият проект, който им остава за следващата година, е ролевата игра Nier: Automata. Ако слуховете са верни обаче, много скоро след излизането й, Platinum Games може да последва съдбата на Lionhead Studios.


Тагове: Игри


>> <<


« Назад

Коментари по темата
Коментирай анонимно или с други платформи

Най-четено през седмицата
архивСписание HiComm
188 брой - януари/февруари, 2017 188 брой - януари/февруари, 2017

Корица


Съдържание


Купи
Цялото съдържание »
Акценти архивВидео ревю
Абонамент за новини Add to Google АрхивАнкета

Използвате ли Snapchat?Resident Evil 7: не сте добре дошли в дома на това семейство The Last Guardian: една необикновена история Монитор LG 29UM58: по-широк поглед (ревю) Видео: iRobot Roomba 886 е терминатор за прахоляка вкъщи Samsung UE75KS8002: лукс от пръв поглед Кофеинови хищници нападат Saeco Incanto в джунглата на HiComm Данни във ваше владение с последната ни седмична награда Samsung UE43KU6672: златната среда Prestigio MultiPad Visconte V: разумна функционалност