Изтеглете и пробвайте безплатно новото приложение на HiComm за Google Chrome.

close
08.март.2016

Microsoft спира Fable Legends и вероятно ще затвори Lionhead Studios

Автор: Вирджиния Кирова, Прочетено: 988 пъти

Вчера Microsoft официално съобщи спирането на работата по free-to-play кооперативната мултиплейър игра Fable Legends, която беше в разработване от 2012 г. насам. Новината дойде изненадващо, тъй като само преди седмица Lionhead разпространиха ключове за следващата фаза от затворената бета на играта. Изглежда обаче, че проектът ще бъде последният за легендарното студио Lionhead, създадено от Питър Молиньо. От Microsoft вече са започнали да водят разговори със служителите и са стартирали процедура по релокиране на ресурсите на студиото.

Добра новина все пак има за играчите, които са вложили реални пари в играта. „Ще възстановим напълно средствата, използвани за закупуване на злато в играта“, съобщават от Lionhead на официалния сайт на Fable Legends. „Всеки, който може да се възползва от това, ще получи подробна информация по e-mail в следващите 7 дни.“

Fable Legends ще продължи да функционира до 10 сутринта българско време на 13 април. Играчи, които са активни в бетата в момента, ще могат да продължат приключението си, но създаването на нов акаунт е невъзможно. Разпространените миналата седмица бета-ключове няма да бъдат активирани.

Lionhead Studios е създадено през 1996 г. от Питър Молиньо, Марк Уебли, Тим Ранс и Стив Джаксън. Придобито е от Microsoft през април 2006 г. През 20-годишната си история студиото е създало някои от най-иновативните и обичани игри, най-известни от които са RPG поредицата Fable и RTS-a Black and White, публикувана от Electronic Arts, преди Lionhead да мине под шапката на Microsoft.

Разбрахте ли, че в Амстердам отвориха VR кино?


Тагове: Microsoft, игра, Fable, Lionhead


>> <<


« Назад

Коментари по темата
Коментирай анонимно или с други платформи

Най-четено през седмицата
архивСписание HiComm
188 брой - януари/февруари, 2017 188 брой - януари/февруари, 2017

Корица


Съдържание


Купи
Цялото съдържание »
Акценти архивВидео ревю
Абонамент за новини Add to Google АрхивАнкета

Използвате ли Snapchat?Resident Evil 7: не сте добре дошли в дома на това семейство The Last Guardian: една необикновена история Монитор LG 29UM58: по-широк поглед (ревю) Видео: iRobot Roomba 886 е терминатор за прахоляка вкъщи Samsung UE75KS8002: лукс от пръв поглед Кофеинови хищници нападат Saeco Incanto в джунглата на HiComm Данни във ваше владение с последната ни седмична награда Samsung UE43KU6672: златната среда Prestigio MultiPad Visconte V: разумна функционалност