Nestle обяви нещо, което самата тя нарича научен пробив: способността да произвежда шоколад с 40 процента по-малко захар, но без видима промяна във вкуса. Вдъхновението идва от природата.

Учените на Nestle са открили как да "структурират захар по различен начин", като се използват само естествени съставки. Крайният резултат е шоколад, който разполага с 40 процента по-малко захар, но запазва същата сладост. С този пробив шоколадите ще станат и по-здравословни.

Може би си задавате въпроса, кога ще видим тези по-нискозахарни бонбони, а отговорът е - през 2018 г., след като патентът на Nestle бъде одобрен.

Компанията не разкрива подробности за откритието си, за да не даде шанс на конкуренцията да използва новата технология. Въпреки това на изображението по-долу можете да видите новия тип шоколад, погледнат под микроскоп.

 

с

Прочетете и това: Nestle изработи шоколадов чайник, който не се разтапя от гореща вода 

Тагове: