Изтеглете и пробвайте безплатно новото приложение на HiComm за Google Chrome.

close
05.декември.2015

Езикът на Apple Swift вече е с отворен код в GitHub

Автор: Дарин Димитров, Прочетено: 1370 пъти

Промените в подхода на Apple след смъртта на Стив Джобс сa значителни. Преди години не бихме очаквали компанията да отвори код на програмния си език, при това в GitHub. Единственият продукт на Apple с отворен код е WebKit, енджинът, който задвижва преобладаващата част от съвременните браузъри, включително Chrome и Safari за всички платформи.

Както обеща, Apple отвори кода на Swift преди края на 2015 г., спазено и обещанието за поддръжка на Linux, а не само на OS X. Очакваме Swift да се разпространи отвъд екосистемата: практически нищо не спира употребата му под всякакви платформи, включително Windows, стига съсловието да е достатъчно активно, за да създаде нужните инструменти.

Apple вярва, че Swift ще бъде един от най-важните нови езици в рамките на следващите 20 г. Посетете GitHub страницата на Swift тук.
>> <<


« Назад

Коментари по темата
Коментирай анонимно или с други платформи

Най-четено през седмицата
архивСписание HiComm
188 брой - януари/февруари, 2017 188 брой - януари/февруари, 2017

Корица


Съдържание


Купи
Цялото съдържание »
Акценти архивВидео ревю
Абонамент за новини Add to Google АрхивАнкета

Използвате ли Snapchat?Resident Evil 7: не сте добре дошли в дома на това семейство The Last Guardian: една необикновена история Монитор LG 29UM58: по-широк поглед (ревю) Видео: iRobot Roomba 886 е терминатор за прахоляка вкъщи Samsung UE75KS8002: лукс от пръв поглед Кофеинови хищници нападат Saeco Incanto в джунглата на HiComm Данни във ваше владение с последната ни седмична награда Samsung UE43KU6672: златната среда Prestigio MultiPad Visconte V: разумна функционалност