Изтеглете и пробвайте безплатно новото приложение на HiComm за Google Chrome.

close
12.януари.2017

Adobe Research вгради умен гласов асистент във Photoshop, за да редактираме изображения с глас

Автор: Коко Стоянов, Прочетено: 1191 пъти

Изглежда нашето бъдеще ще бъде изпълнено с интелигентни гласови асистенти. Не, грешка, искахме да кажем нашето настояще е изпълнено с интелигентни гласови асистенти и за това свидетелства най-новата разработка на Adobe Research, които са създали умен гласов асистент, който може да редактира снимки.

Във видеото по-долу ще видите как само с помощта на гласа си човек може да направи редакция на снимка и да я качи в социалните мрежи. В една модифицирана версия на Photoshop има бутон за активиране на микрофона, който активира цифровия помощник, за да може потребителят да зададе своите предпочитания за редакции.

Adobe ще даде възможност да "редактираме изображения локално или чрез облачно базирана услуга". Докато демонстрацията на редакция на снимка представляваше едно просто изрязване във формата на квадрат, то е лесно да си представим, че Adobe може да изгради система за по-сложни задачи. Компанията отбелязва, че това е само "първа стъпка" към един гласово базиран интерфейс, който ще включва функция за търсене на инструменти за редактиране.

Засега това е само концепция, но сме сигурни, че тя ще прерасне в нещо далеч по-голямо.

 

 

Прочетете и това: Nokia работи по създаване на свой интелигентен гласов асистент, наречен Viki 
>> <<


« Назад

Коментари по темата
Коментирай анонимно или с други платформи

Най-четено през седмицата
архивСписание HiComm
188 брой - януари/февруари, 2017 188 брой - януари/февруари, 2017

Корица


Съдържание


Купи
Цялото съдържание »
Акценти архивВидео ревю
Абонамент за новини Add to Google АрхивАнкета

Използвате ли Snapchat?Resident Evil 7: не сте добре дошли в дома на това семейство The Last Guardian: една необикновена история Монитор LG 29UM58: по-широк поглед (ревю) Видео: iRobot Roomba 886 е терминатор за прахоляка вкъщи Samsung UE75KS8002: лукс от пръв поглед Кофеинови хищници нападат Saeco Incanto в джунглата на HiComm Данни във ваше владение с последната ни седмична награда Samsung UE43KU6672: златната среда Prestigio MultiPad Visconte V: разумна функционалност