Изтеглете и пробвайте безплатно новото приложение на HiComm за Google Chrome.

close
16.февруари.2017

Apple и AT&T ще лобират срещу закон за правото да си поправим сами устройствата

Автор: Боби Иванов, Прочетено: 1007 пъти

Apple планира да се бори срещу нов закон, който ще осигури на хората правото да си поправят сами устройствата, твърди източник на Motherboard, цитиран от VICE. Законопроектът се обсъжда в Небраска, САЩ. 

Новият закон ще задължи Apple и други производители на електроника да продават резервни части на крайни потребители и независими сервизи, както и да направят диагностичните и сервизни упътвания публични. 

Небраска е един от няколкото щата, които обмислят въвеждането на "Правото да поправиш" закона. Към щата се присъединяват и Ню Йорк, Масачузетс, Канзас и Уайоминг. Миналата седмица в Илинойс и Тенеси също бяха предложени подобни промени. 

Според източника на Motherboard, представител на Apple, служител или лобист ще се противопостави на закона на официалното изслушване, планирано за 9 март. Мобилният оператор AT&T също ще се присъедини към лобистките усилия на Apple и IBM, които успешно лобираха в Ню Йорк, твърди още източникът. 

Очаква се поне една от компаниите да защити протеста си на изслушването с аргумента, че потребителите, "които поправят сами телефоните си може да накарат литиевите батерии да се запалят".

Според Гей Гордън-Бърн, изпълнителен директор на организацията на независимите сервизи Repair.org, лобистите от индустрията в други случаи са използвали аргумента, че "счупеното стъкло може да пореже ръцете на потребителите, които се опитват сами да сменят дисплея си". Той очаква именно притесненията за сигурността да бъдат изтъкнати на изслушването в Небраска.  

Прочетете: Apple получи патент за четец на пръстови отпечатъци, вграден в екрана


Тагове: Apple, IBM, AT&T, закон, лобизъм


>> <<


« Назад

Коментари по темата
Коментирай анонимно или с други платформи

Най-четено през седмицата
архивСписание HiComm
188 брой - януари/февруари, 2017 188 брой - януари/февруари, 2017

Корица


Съдържание


Купи
Цялото съдържание »
Акценти архивВидео ревю
Абонамент за новини Add to Google АрхивАнкета

Използвате ли Snapchat?Resident Evil 7: не сте добре дошли в дома на това семейство The Last Guardian: една необикновена история Монитор LG 29UM58: по-широк поглед (ревю) Видео: iRobot Roomba 886 е терминатор за прахоляка вкъщи Samsung UE75KS8002: лукс от пръв поглед Кофеинови хищници нападат Saeco Incanto в джунглата на HiComm Данни във ваше владение с последната ни седмична награда Samsung UE43KU6672: златната среда Prestigio MultiPad Visconte V: разумна функционалност