Изтеглете и пробвайте безплатно новото приложение на HiComm за Google Chrome.

close
26.октомври.2016

Apple отчете спад в годишните си приходи за пръв път от 15 години

Автор: Иван Първанов, Прочетено: 2410 пъти

Боговете - или поне финансовите божества - сигурно са полудели - за пръв път от 2011 г. насам Apple обяви спад в годишните си приходи. От 233.7 милиарда долара за финансовата 2015 г. сега компанията отчита 217 милиарда долара, което е спад със 7.7 процента.

Той до голяма степен се дължи на по-слабото търсене на iPhone модели, където също има понижение с 5 процента, коментира The Verge. Шефове на компанията нееднократно са заявявали, че се стремят към намаляване на зависимостта от продажбите на смартфони, но за добро или лошо, финансовото представяне на Apple продължава да зависи най-много именно от това.

На какво се дължи спадът?

Анализаторите считат, че познатият дизайн на iPhone 7, който компанията вече изповядва трета година, е една от причините за очаквано по-слабите продажби, които ще се отразят на следващата фискална година. Другата пък е свързана с очакванията, че догодина ще видим кардинално различен модел, който да отбележи 10-ата годишнина на iPhone.

Така за момента Apple за пръв път започва да разчита на увеличаване печалбата от различни видове услуги, сред които и Apple Music, а не на водещите си продукти.

Виж още: Слух: Apple ще направи iMessage достъпно за Android


Тагове: Apple, iPhone 7, iPhone 7 Plus


>> <<


« Назад

Коментари по темата
Коментирай анонимно или с други платформи

Най-четено през седмицата
архивСписание HiComm
188 брой - януари/февруари, 2017 188 брой - януари/февруари, 2017

Корица


Съдържание


Купи
Цялото съдържание »
Акценти архивВидео ревю
Абонамент за новини Add to Google АрхивАнкета

Използвате ли Snapchat?Resident Evil 7: не сте добре дошли в дома на това семейство The Last Guardian: една необикновена история Монитор LG 29UM58: по-широк поглед (ревю) Видео: iRobot Roomba 886 е терминатор за прахоляка вкъщи Samsung UE75KS8002: лукс от пръв поглед Кофеинови хищници нападат Saeco Incanto в джунглата на HiComm Данни във ваше владение с последната ни седмична награда Samsung UE43KU6672: златната среда Prestigio MultiPad Visconte V: разумна функционалност