Изтеглете и пробвайте безплатно новото приложение на HiComm за Google Chrome.

close
11.януари.2017

Apple получи патент за OLED екран, пълен с дупки, за да вгради безрамков дисплей в бъдещ iPhone

Автор: Коко Стоянов, Прочетено: 1595 пъти

Следващото поколение iPhone на Apple може да дойде с дисплей от край до край, т.е. той няма да има странични рамки. Това ще стане възможно благодарение на патент за OLED екран, пълен с дупки. Патентът е забелязан от Apple Insider и обхваща набор от светодиоди върху гъвкава повърхност, с малки празнини между тях. Тези празнини могат да помогнат за предаване на информация към светлинния сензор или камерата под екрана или биха могли да дадат възможност да се поставят високоговорители, светлини за уведомления и дори втори екран (E Ink) под първия. Те дори могат да образуват "прозорец", през който потребителите да виждат други обекти директно през телефона, докато на екрана се визуализира информация.

Разбира се, често мечтите за изключително иновационен телефон се попарват от грубата реалност, където ни се налага да чакаме „още няколко“ години, докато видим истинска иновация, но пък тази година Apple празнува десетгодишнина от анонса на първия iPhone и се надяваме да „отбележи“ това събитие подобаващо.

И накрая, за да завършим „оптимистично“, ще кажем, че това все още е само патент и не знаем кога и дали изобщо Apple ще го използва в свой продукт.

 

Прочетете и това: Google Tango AR ще работи в музеи в САЩ, за да показва вътрешността на експонати 


Тагове: патент, Apple, OLED, екран


>> <<


« Назад

Коментари по темата
Коментирай анонимно или с други платформи

Най-четено през седмицата
архивСписание HiComm
188 брой - януари/февруари, 2017 188 брой - януари/февруари, 2017

Корица


Съдържание


Купи
Цялото съдържание »
Акценти архивВидео ревю
Абонамент за новини Add to Google АрхивАнкета

Използвате ли Snapchat?Resident Evil 7: не сте добре дошли в дома на това семейство The Last Guardian: една необикновена история Монитор LG 29UM58: по-широк поглед (ревю) Видео: iRobot Roomba 886 е терминатор за прахоляка вкъщи Samsung UE75KS8002: лукс от пръв поглед Кофеинови хищници нападат Saeco Incanto в джунглата на HiComm Данни във ваше владение с последната ни седмична награда Samsung UE43KU6672: златната среда Prestigio MultiPad Visconte V: разумна функционалност