Изтеглете и пробвайте безплатно новото приложение на HiComm за Google Chrome.

close
11.януари.2017

Apple работи с Carl Zeiss върху създаването на AR / MR очила?

Автор: Коко Стоянов, Прочетено: 1124 пъти

Вече сме чували слуха, че Apple разработва хардуер за разширена реалност, и сега, според нова информация компанията е все по-близо до осъществяване на тази цел.

Информацията идва от Робърт Скобъл, като той твърди, че служител на Carl Zeiss (присъствал на CES 2017) е казал, че Apple работи с компанията му върху създаването на AR / MR очила, които могат да бъдат представени „още тази година.“

Със сигурност има много основания да вярваме, че Apple се интересува от разработване на AR очила, тъй като през последните години бяха придобити няколко AR стартиращи компании. Наскоро беше подадена заявка за патент за интелигентни очила, снабдени с цифрови дисплеи .

За разлика от HoloLens на Microsoft AR очилата на Apple ще се свързват с iPhone, за да показват изображения и контекстуална информация в зрителното поле на ползвателя.

2017 е годината, в която се навършват 10 години от анонса на първия iPhone, така че един AR аксесоар към комплекта на новите iPhone модели ще е добре дошъл.

 

Прочетете и това: Apple откри бъг в Safari, който влияе на живота на батерията на MacBook Pro с TouchBar 


Тагове: Apple, AR, очила


>> <<


« Назад

Коментари по темата
Коментирай анонимно или с други платформи

Най-четено през седмицата
архивСписание SmartApps
62 брой - декември, 2016 г. 62 брой - декември, 2016 г. Изтегли
Цялото съдържание »
Акценти архивВидео ревю
Абонамент за новини Add to Google АрхивАнкета

Използвате ли Snapchat?Resident Evil 7: не сте добре дошли в дома на това семейство The Last Guardian: една необикновена история Монитор LG 29UM58: по-широк поглед (ревю) Видео: iRobot Roomba 886 е терминатор за прахоляка вкъщи Samsung UE75KS8002: лукс от пръв поглед Кофеинови хищници нападат Saeco Incanto в джунглата на HiComm Данни във ваше владение с последната ни седмична награда Samsung UE43KU6672: златната среда Prestigio MultiPad Visconte V: разумна функционалност