Изтеглете и пробвайте безплатно новото приложение на HiComm за Google Chrome.

close
16.февруари.2017

Apple преговаря с китайската компания BOE за доставки на OLED за iPhone през 2018

Автор: Боби Иванов, Прочетено: 675 пъти

Apple води разговори с китайската BOE Technology Group за евентуални доставки на OLED екрани за следващото поколение iPhone през 2018 г., твърди Bloomberg. От Купертино се опитват допълнително да диверсифицират доставките и да направят прехода от LCD към OLED по-лесен. 

Apple тества OLED екраните на BOE от месеци, но все още не е сигурна дали ще избере компанията за доставчик, твърди още Bloomberg. 

BOE е един от най-големите производители на OLED екрани в Китай. Наскоро компанията инвестира 14.5 млрд. щатски долара в две AMOLED фабрики. Разговорите с Apple са все още на прекалено ранен етап, за да може да се осигури сделка за тазгодишния iPhone. Поради тази причина евентуалните доставки ще стартират през следващата година. 

Ако двете компании си стиснат ръцете, китайският производител ще стане първият OLED достачик на Apple извън Южна Корея и Япония

През ноември стана ясно, че доставчиците на OLED екрани на Apple - LG, Samsung, Sharp и Japan Display - няма да успеят да отговорят на търсенето при тазгодишния iPhone. Именно този недостиг на дисплеи може да накара Apple да лимитира OLED само до хай енд версия на iPhone, а iPhone 7S и iPhone 7S Plus да останат с LCD. 

През тази година ексклузивен партньор на Apple за OLED екраните ще е Samsung. LG, Sharp и Japan Display ще се включат към производството едва догодина. 

Прочетете: TheInvestor: Apple договори със Samsung доставка на OLED панели на стойност 4.3 млрд. долара


Тагове: Apple, iPhone, OLED


>> <<


« Назад

Коментари по темата
Коментирай анонимно или с други платформи

Най-четено през седмицата
архивСписание HiComm
188 брой - януари/февруари, 2017 188 брой - януари/февруари, 2017

Корица


Съдържание


Купи
Цялото съдържание »
Акценти архивВидео ревю
Абонамент за новини Add to Google АрхивАнкета

Използвате ли Snapchat?Resident Evil 7: не сте добре дошли в дома на това семейство The Last Guardian: една необикновена история Монитор LG 29UM58: по-широк поглед (ревю) Видео: iRobot Roomba 886 е терминатор за прахоляка вкъщи Samsung UE75KS8002: лукс от пръв поглед Кофеинови хищници нападат Saeco Incanto в джунглата на HiComm Данни във ваше владение с последната ни седмична награда Samsung UE43KU6672: златната среда Prestigio MultiPad Visconte V: разумна функционалност