Изтеглете и пробвайте безплатно новото приложение на HiComm за Google Chrome.

close
09.януари.2017

Днес, 9 януари, се навършват десет години от анонса на първия iPhone

Автор: Коко Стоянов, Прочетено: 4109 пъти

На 9 януари 2007 година Стив Джобс се качи на сцената на Macworld в Сан Франциско, за да промени света – буквално! На тази дата точно преди 10 години Стив Джобс представи революционно устройство, наречено iPhone.

Джобс описа новото устройство като: телефон, iPod и интернет кумуникационно устройство. В основата си iPhone и до днес запазва същата концепция, но, разбира се, днес камерата е една от най-добрите му характеристики.

По онова време концепцията изглеждаше прекалено амбициозна - пълноправен компютър в джоба ви, - но времето показа, че визията на Джобс е не само правилна, но тя промени света. Днес смартфоните са нашите основни компютри, с които не се разделяме никога. С тях можем да правим всичко, дори неща, които не можем на стандартните компютри.

iPhone все още остава най-важният елемент от продуктовото портфолио на Apple, а Тим Кук днес каза следното: "iPhone е съществена част от живота на нашите клиенти и днес повече от всякога той променя начина, по който общуваме, забавляваме се, работим и живеем“. Той също така използва случая, за да обещае повече от Apple в бъдеще. "iPhone определя стандарта на мобилните компютри в това първо десетилетие и ние сме само в началото. Най-доброто предстои."

Действително iPhone е ултимативният смартфон, с който всички се съобразяват. Днес, ако Apple пусне розова версия, всички останали правят същото, ако Apple премахне 3.5 мм аудио порт, всички останали правят същото и т.н.

Ако скоро не сте гледали анонса на оригиналния iPhone, във видеото по-долу можете да направите това:

 

 

Прочетете и това: Apple намали възнаграждението на Тим Кук заради по-слабите резултати 
>> <<


« Назад

Коментари по темата
Коментирай анонимно или с други платформи

Най-четено през седмицата
архивСписание SmartApps
62 брой - декември, 2016 г. 62 брой - декември, 2016 г. Изтегли
Цялото съдържание »
Акценти
В търсене на бъдещето: 6 тенденции за утрешния ден от CES 16.януари.2017 В търсене на бъдещето: 6 тенденции за утрешния ден от CES

Нека заедно опитаме да надникнем в близкото бъдеще, за да си представим как ще изглежда то


архивВидео ревю
Абонамент за новини Add to Google АрхивАнкета

Използвате ли Snapchat?The Last Guardian: една необикновена история Монитор LG 29UM58: по-широк поглед (ревю) Видео: iRobot Roomba 886 е терминатор за прахоляка вкъщи Samsung UE75KS8002: лукс от пръв поглед Кофеинови хищници нападат Saeco Incanto в джунглата на HiComm Данни във ваше владение с последната ни седмична награда Samsung UE43KU6672: златната среда Prestigio MultiPad Visconte V: разумна функционалност LG 34UC98: новият геймърски хоризонт