Изтеглете и пробвайте безплатно новото приложение на HiComm за Google Chrome.

close
11.януари.2017

Google Tango AR ще работи в музеи в САЩ, за да показва вътрешността на експонати

Автор: Коко Стоянов, Прочетено: 1106 пъти

Ако сте се питали с какво ще промени живота ви разширената реалност, Google предоставя конкретен пример. Tango технологията на компанията вече може да се използва в музеи. В института по изкуствата в Детройт посетителите вече могат да използват смартфона Lenovo Phab 2 Pro, за да изследват египетски мумии и други експонати. Технологията ще ви позволи да надникнете "вътре" в саркофага, за да разгледате древните скелети и други скрити артефакти.

Tango технологията на Google е много подходяща за използване в закрити пространства, тъй като тя не разчита на GPS, инерционни сензори или Wi-Fi проследяване. Вместо това тя използва "компютърно зрение", за да открива и проследява обкръжаващата среда, така че реалистично да наслагва виртуалните образи върху реалните.

В момента единственото устройство, което разполага със сензори за дълбочина, е Lenovo Phab 2 Pro. ASUS ZenFone AR също е другото устройство, което носи Tango технологията, но той ще излезе по някое време през 2017 г., тъй като беше представен преди броени дни на CES 2017.

Google казва, че това е само началото и че „работи и с други музеи по света за бъдещи изложби."

 

с

с

 

Прочетете и това: Apple работи с Carl Zeiss върху създаването на AR / MR очила?


Тагове: Tango, Google, AR, музей


>> <<


« Назад

Коментари по темата
Коментирай анонимно или с други платформи

Най-четено през седмицата
архивСписание HiComm
188 брой - януари/февруари, 2017 188 брой - януари/февруари, 2017

Корица


Съдържание


Купи
Цялото съдържание »
Акценти архивВидео ревю
Абонамент за новини Add to Google АрхивАнкета

Използвате ли Snapchat?Resident Evil 7: не сте добре дошли в дома на това семейство The Last Guardian: една необикновена история Монитор LG 29UM58: по-широк поглед (ревю) Видео: iRobot Roomba 886 е терминатор за прахоляка вкъщи Samsung UE75KS8002: лукс от пръв поглед Кофеинови хищници нападат Saeco Incanto в джунглата на HiComm Данни във ваше владение с последната ни седмична награда Samsung UE43KU6672: златната среда Prestigio MultiPad Visconte V: разумна функционалност