Изтеглете и пробвайте безплатно новото приложение на HiComm за Google Chrome.

close
17.ноември.2016

iFixit разглобиха 13-инчовия MacBook Pro с Touch Bar

46
Автор: Коко Стоянов, Прочетено: 851 пъти

През последните няколко дни iFixti са били заети с разглобяването на новия 13-инчов MacBook Pro с Touch Bar. Техниците са дали само 1 от 10 възможни точки на новия MacBook Pro за ниво на лесно отремонтиране. Това не е изненада, тъй като MacBook Pro лаптопите никога не са получавали висока оценка за лесно отремонтиране, но тази година Apple са вдигнали летвата.

Всъщност единствените лесни за подмяна части са тракпада и жака за слушалки. Тракпадът е идентичен с този в 12-инчовия MacBook, но разбира се настоящият е по-голям.

iFixit разкрива, че процесорът, RAM паметта и флаш паметта са запоени за дънната платка, което на практика ги прави невъзможни за подмяна. Освен това батерията също е залепена здраво, което значи, че тя също не е предназначена за смяна, ако това се наложи.

От своя страна Touch Bar също е труден за смяна и според iFixit има голяма вероятност да го счупите (те самите са направили това), когато се опитате да го махнете. Наличието на Touch ID сензор в бутона за захранване също ще оскъпи евентуалната му замяна.

Вижте и всички снимки в нашата галерия и видеото от разглобяването.

 

 

Прочетете и това: iFixit разглобиха Google Home, разкривайки, че вътре има Chromecast хардуер 
>> <<


« Назад

Коментари по темата
Коментирай анонимно или с други платформи

Най-четено през седмицата
архивСписание SmartApps
62 брой - декември, 2016 г. 62 брой - декември, 2016 г. Изтегли
Цялото съдържание »
Акценти
В търсене на бъдещето: 6 тенденции за утрешния ден от CES 16.януари.2017 В търсене на бъдещето: 6 тенденции за утрешния ден от CES

Нека заедно опитаме да надникнем в близкото бъдеще, за да си представим как ще изглежда то


архивВидео ревю
Абонамент за новини Add to Google АрхивАнкета

Използвате ли Snapchat?The Last Guardian: една необикновена история Монитор LG 29UM58: по-широк поглед (ревю) Видео: iRobot Roomba 886 е терминатор за прахоляка вкъщи Samsung UE75KS8002: лукс от пръв поглед Кофеинови хищници нападат Saeco Incanto в джунглата на HiComm Данни във ваше владение с последната ни седмична награда Samsung UE43KU6672: златната среда Prestigio MultiPad Visconte V: разумна функционалност LG 34UC98: новият геймърски хоризонт