Изтеглете и пробвайте безплатно новото приложение на HiComm за Google Chrome.

close
17.февруари.2017

Новият манифест на Зукърбърг и Facebook описва план за свързването на света

Автор: Коко Стоянов, Прочетено: 2190 пъти

Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг днес публикува обръщение, в което признава за тежки недостатъци и слепи петна, които компания му е създала.

В малко под 7000 думи Зукърбърг обяви новата мантра на компания - свързването на света, - правейки преглед на настоящия политически климат, социално-икономическото въздействие на глобализацията върху потребителите на Facebook, както и необходимостта да се ускорят научните изследвания за изменението на климата и пандемиите.

Зукърбърг адресира ролята на Facebook в изграждането на "благоприятна", "безопасна", "информирана", "граждански ангажирана" и "приобщаваща" общност. Ето кратък преглед на това, което казва той:

Подкрепящи се общности

Нашата цел е да укрепим съществуващите общности, като помогнем да бъдем заедно онлайн, както и офлайн, което ни дава възможност да създадем напълно нови общности отвъд физическото местоположение. Правейки това, ние ще засилим нашите физически общности, ще обединим хората и ще се подкрепяме взаимно.

 Защитени общности 

Пътят напред е да признаем, че една глобална общност се нуждае от социална инфраструктура, за да се пазим от заплахите по целия свят, и че нашата общност е в уникалната позиция да предотвратява бедствия, да си помага по време на кризи и възстановяването от тях след това. Поддържането на безопасност за световната общност е важна част от нашата мисия - и важна част от начина, по който ще измерваме напредъка ни занапред. 

Информирани общности

Свързването на всеки с интернет е необходимо за изграждането на информирана общност. За по-голямата част от хората по света дебатът не е за качеството на обществения дебат, а дали те имат достъп до основната информация, от която се нуждаят изобщо, често свързана със здравето, образованието и заетостта.

Граждански ангажирани общности

На дневна база хората използват своите гласове, за да споделят своите виждания по начини, които могат да се разпространяват по целия свят и да се превръщат в движения. Нашата цел е да помогнем на тези хора да имат платформа за създаване на своите собствени събития, с които да обединяват останалите хора по света.

Приобщаващи общности 

Това е болезнено за мен, защото аз често съм съгласен с тези, които ни критикуват, че правим грешки. Но грешки няма, защото това са идеологически позиции, които са в противоречие с общността. Нашата водеща философия за Стандартите на общността е да се опитаме да отразим културните норми на нашата общност.

Можете да прочетете пълното обръщение на Марк Зукърбърг тук. Четенето определено си струва.

 

Прочетете и това: Мнемоника стана на 8 години, а оборотът ѝ надвишава 30 млн. лева
>> <<


« Назад

Коментари по темата
Коментирай анонимно или с други платформи

Най-четено през седмицата
архивСписание HiComm
188 брой - януари/февруари, 2017 188 брой - януари/февруари, 2017

Корица


Съдържание


Купи
Цялото съдържание »
Акценти архивВидео ревю
Абонамент за новини Add to Google АрхивАнкета

Използвате ли Snapchat?Resident Evil 7: не сте добре дошли в дома на това семейство The Last Guardian: една необикновена история Монитор LG 29UM58: по-широк поглед (ревю) Видео: iRobot Roomba 886 е терминатор за прахоляка вкъщи Samsung UE75KS8002: лукс от пръв поглед Кофеинови хищници нападат Saeco Incanto в джунглата на HiComm Данни във ваше владение с последната ни седмична награда Samsung UE43KU6672: златната среда Prestigio MultiPad Visconte V: разумна функционалност