Nikon официално обяви своя нов D-SLR модел D3400, наследник на D3300 и D3200. Новата камера не може да се похвали с много големи промени, но това е първият модел D-SLR на Nikon за начинаещи, включващ технологията SnapBridge. Това го прави идеалния фотоапарат за хората, които искат да преминат от спонтанни снимки към истинска фотография и които обичат да споделят създадените от тях изображения в движение.

SnapBridge на Nikon използва технологията Bluetooth low energy (BLE), която позволява на фотоапарата да поддържа постоянна, нискоенергийна връзка със смартфон или таблет. Потребителите на D3400 могат автоматично да синхронизират снимките, докато ги правят, независимо къде се намират. Вземете смарт устройството, което е сдвоено с фотоапарата, и снимките ще бъдат там, готови за споделяне – без нерви и чакане. Но това няма да са обикновени снимки. Изображенията са богати на детайли благодарение на големия 24.2-мегапикселов сензор с формат DX, мощния процесор EXPEED 4 и обектива NIKKOR на фотоапарата. Потребителите могат да се наслаждават на свободата да създават ослепителни снимки при слабо осветление и да заснемат портрети с плавно размазан фон. В допълнение към снимките известната функция D-Movie на Nikon опростява създаването на видеоклипове в кинематографичен стил. Дори начинаещите кинематографи могат лесно да заснемат филми с наличната светлина и да накарат обектите да изпъкнат на красиво размазан фон с помощта на бърз обектив NIKKOR.

Продуктовият мениджър на Nikon Europe Джорди Бринкман казва следното: „D3400 е вълнуващо допълнение към успешната серия D3000 на Nikon. Той наследява доказаната първокласна технология на фотоапаратите D-SLR на Nikon и предлага още по-голямо удобство на използване, с което са известни тези фотоапарати за начинаещи. По-специално осигуряваната от SnapBridge постоянна връзка означава, че хората могат да открият „истинската“ фотография и същевременно да запазят онази свързаност със смартфоните, с която са свикнали“.

С D3400 може да направите до 1200 снимки с едно зареждане на батерията благодарение на големия капацитет, който има тя, и нискоенергийния дизайн на фотоапарата. D3400 е превъзходен при слаба светлина: ISO 100–25 600, увеличение от една стъпка в сравнение с максималните стойности на ISO чувствителността, предлагани от D3300.

За потребителите, които са нови в снимането с D-SLR, новият ръководен режим демонстрира как да регулират настройките на фотоапарата за заснемане на превъзходни снимки и филми.

Този модел осигурява и невероятна скорост, прецизност и удобство на използване благодарение на системата за изключително точно автоматично фокусиране (AF) и ясния оптичен визьор. D3400 може да записва плавни Full HD видеоклипове с кадрова честота до 50p/60p.

Не на последно място D3400 е съвместим с пълната гама обективи NIKKOR с формат DХ и лесните за използване светкавици Speedlight на Nikon.

 

Прочетете и това: HP покорява света на гейминга с PC куба OMEN X Desktop