Samsung увеличава инвестициите в производството на мобилни чипове, за да започне отново производството на процесорите от серията A за американския гигант Apple през 2018 г., твърди изданието AppleInsider. 

Компанията ще направи инвестиции в производствените линии по 10 nm технология през април и ще създаде фабрики за производство на 7 nm чипове през 2018, пише корейското издание ETNews. Според изданието 7-нанометровите производствени линии се създават с цел Samsung отново да вземе част от поръчките от основния доставчик на Apple TSMC

От iPhone 6 насам гигантът TSMC произвежда почти всички мобилни чипове за Apple. При iPhone 6S част от поръчките бяха изпълнени от Samsung. Тазгодишният iPhone 8 ще използва 10 nm A11 чип, който отново ще се произвежда изцяло от TSMC. 

Вероятността Apple да се обърне към Samsung отново обаче е малка. Компаниите не само са основни конкуренти, но и версията на процесора A9 (от 6S) се оказа по-топлоотделяща и консумираща повече батерия от тази на TSMC. 

Samsung обаче най-вероятно ще остане доставчик на дисплеи за Apple. Тази година американците ще се възползват от OLED екраните за премиум версията на iPhone 8.

 

Тагове: