Изтеглете и пробвайте безплатно новото приложение на HiComm за Google Chrome.

close
31.август.2016

Тазгодишните UHD телевизори на Samsung отличени от Digital Europe

Прочетено: 956 пъти

Samsung има повод за радост, тъй като тазгодишните UHD модели на компанията бяха отличени с Ultra High Definition TV сертификат от Digital Europe, съвместен орган на 62 европейски корпорации и 37 национални асоциации, опериращи в сферата на технологиите и потребителската електроника. Това прави Digital Europе една от най-важните организации на Стария континент, когато говорим за дигитална и технологична индустрия.

За да се получи споменатият сертификат, телевизорите трябва да отговарят на редица стандарти. След като са ги покрили, телевизорите от тазгодишната линия SUHD TV до UHD TV Series 6 на Samsung ще носят европейското UHD TV лого, както и етикет на Асоциацията за потребителски технологии. И двата етикета за сертификат ще бъдат показани върху UHD телевизорите на Samsung по време на изложението IFA.

Специално за своя сертификат DE определя „пиксел“ като минимален елемент на резолюцията на дадена картина, който е способен да възпроизведе същата яркост както целият екран. Броят на пикселите по хоризонтала и вертикала трябва да се състои от блок от три субпиксела (червен, зелен и син), без да се включват допълнителните субпиксели, които не са част от RGB гамата.

Сред допълнителните изисквания е минималната оптимална резолюция на дисплея да бъде 3840x2160 при формат 16:9, минимална колориметрия от BT.709 и дисплеят трябва да има поне една достъпна за потребители единична пътека, която не намалява нито резолюцията, нито честотата на кадрите на UHD данните.

„Нашите телевизори ще служат като важна отправна точка за потребители, когато избират UHD телевизор с високо качество на картината, дори когато не са запознати с трудните технологични термини и изисквания. Уверени сме, че този нов сертификат от Digital Europe, обозначен с UHD лого, ще даде на потребителите допълнителна увереност, когато купуват UHD телевизор“, коментира в прессъобщение за медиите Саймън Сунг, старши вицепрезидент, Visual Display Business към Samsung Electronics.

Научете повече за телевизор Samsung KU6502: сърцето на вашите забавления.


Тагове: Samsung, IFA 2016, SUHD, UHD


>> <<


« Назад

Коментари по темата
Коментирай анонимно или с други платформи

Най-четено през седмицата
архивСписание SmartApps
62 брой - декември, 2016 г. 62 брой - декември, 2016 г. Изтегли
Цялото съдържание »
Акценти
В търсене на бъдещето: 6 тенденции за утрешния ден от CES 16.януари.2017 В търсене на бъдещето: 6 тенденции за утрешния ден от CES

Нека заедно опитаме да надникнем в близкото бъдеще, за да си представим как ще изглежда то


архивВидео ревю
Абонамент за новини Add to Google АрхивАнкета

Използвате ли Snapchat?The Last Guardian: една необикновена история Монитор LG 29UM58: по-широк поглед (ревю) Видео: iRobot Roomba 886 е терминатор за прахоляка вкъщи Samsung UE75KS8002: лукс от пръв поглед Кофеинови хищници нападат Saeco Incanto в джунглата на HiComm Данни във ваше владение с последната ни седмична награда Samsung UE43KU6672: златната среда Prestigio MultiPad Visconte V: разумна функционалност LG 34UC98: новият геймърски хоризонт