Изтеглете и пробвайте безплатно новото приложение на HiComm за Google Chrome.

close
06.януари.2017

Три месеца след сагата Note 7 Samsung гони рекордни печалби

Автор: Иван Първанов, Прочетено: 3517 пъти

Преди някакви си три месеца Samsung се принуди да изтегли от пазара своя току-що пуснат флагман Galaxy Note 7, но финансовият апокалипсис, който мнозина предричаха, очевидно няма да се състои.

Актуализирайки прогнозите си за последното тримесечие на 2016 г., компанията обяви, че очаква печалба от около 7.2 милиарда долара, което е почти с 50% повече от 5.2 милиарда долара, които Samsung отчете за същия период миналата година.

Първоначално производителят също бе предрекъл печалби, но се наложи да ревизира очакванията, след като се появиха проблемите с Galaxy Note 7. Новата прогноза обаче показва, че Samsung е на път да постигне най-добрите си печалби за тримесечие в последните три години. Анализатори също коментират, че въпреки изваждането на злополучния фаблет от пазара останалите телефони на Samsung като Galaxy S7 се представят добре. Това пък е индикация, че новият Galaxy S8 също може да има добър комерсиален дебют, пише The Verge.

От CNBC отбелязват и друг важен момент. Ако през 2013 година за рекорда основна заслуга е имало мобилното подразделение, за това тримесечие тежката задача е изнесена от бизнеса с памети и екрани. Роля играе и обезценяването на корейския вон спрямо долара. Да, изтеглянето на Note 7 може и да не е довело до толкова сериозно финансово сътресение, но компанията със сигурност има какво да доказва. И това най-вероятно ще стане след по-малко от два месеца, когато започва Световният мобилен конгрес. Очакваме премиерата на Galaxy S8 с огромен интерес.

Виж още: Alcatel A3 XL е бюджетен телефон с огромен 6-инчов дисплей


Тагове: Samsung, Galaxy Note 7, Galaxy S8


>> <<


« Назад

Коментари по темата
Коментирай анонимно или с други платформи

Най-четено през седмицата
архивСписание SmartApps
62 брой - декември, 2016 г. 62 брой - декември, 2016 г. Изтегли
Цялото съдържание »
Акценти архивВидео ревю
Абонамент за новини Add to Google АрхивАнкета

Използвате ли Snapchat?Resident Evil 7: не сте добре дошли в дома на това семейство The Last Guardian: една необикновена история Монитор LG 29UM58: по-широк поглед (ревю) Видео: iRobot Roomba 886 е терминатор за прахоляка вкъщи Samsung UE75KS8002: лукс от пръв поглед Кофеинови хищници нападат Saeco Incanto в джунглата на HiComm Данни във ваше владение с последната ни седмична награда Samsung UE43KU6672: златната среда Prestigio MultiPad Visconte V: разумна функционалност