Изтеглете и пробвайте безплатно новото приложение на HiComm за Google Chrome.

close
25.юли.2016

Официално: Verizon купува Yahoo за 4.8 млрд. долара

Автор: Иван Първанов, Прочетено: 1423 пъти

Някогашният интернет лидер Yahoo най-сетне приключи измъченото търсене на нов купувач - това ще бъде водещият мобилен оператор Verizon, който ще заплати сумата от 4.8 милиарда долара.

Според Wall Street Journal срещу това Verizon ще придобие както основния интернет бизнес на Yahoo, така и всички физически активи на компанията. Експерти считат, че е трудно да се определи дали тази цена е реалистична, тъй като стойността на Yahoo варира значително през годините - така например днес тя е 38 милиарда долара, което е два пъти повече, отколкото когато Мариса Майер застана начело през 2012 г., но пък самата компания е в криза. От друга страна, в най-силните дни на Майер като изпълнителен директор, Yahoo струваше около 49 милиарда долара, а за кратко през 2000 г., когато бе на върха на своята популярност, някогашният гигант се оценяваше на над 100 милиарда долара.

Истинският въпрос е какво всъщност планира да прави Verizon с новата си покупка, като най-вероятно технологиите на Yahoo ще бъдат използвани в собствения дигитален бизнес на оператора.

Виж още: Facebook стартира нов проект с отворен код, наречен Create React App


Тагове: Yahoo, Verizon


>> <<


« Назад

Коментари по темата
Коментирай анонимно или с други платформи

Най-четено през седмицата
архивСписание HiComm
188 брой - януари/февруари, 2017 188 брой - януари/февруари, 2017

Корица


Съдържание


Купи
Цялото съдържание »
Акценти архивВидео ревю
Абонамент за новини Add to Google АрхивАнкета

Използвате ли Snapchat?Resident Evil 7: не сте добре дошли в дома на това семейство The Last Guardian: една необикновена история Монитор LG 29UM58: по-широк поглед (ревю) Видео: iRobot Roomba 886 е терминатор за прахоляка вкъщи Samsung UE75KS8002: лукс от пръв поглед Кофеинови хищници нападат Saeco Incanto в джунглата на HiComm Данни във ваше владение с последната ни седмична награда Samsung UE43KU6672: златната среда Prestigio MultiPad Visconte V: разумна функционалност