Изтеглете и пробвайте безплатно новото приложение на HiComm за Google Chrome.

close
27.ноември.2016

VLC 3.0 ще дойде с функция за гледане на 360-градусови видеоклипове

Автор: Коко Стоянов, Прочетено: 1082 пъти

Приложението VLC, което в общи линии ви позволява да стартирате всеки видео формат на всяка платформа, е на път да добави поддръжка за цяла нова среда. Компанията току-що представи технически преглед, който дава възможност на десктоп приложението да стартира 360-градусови видеоклипове. Така хората ще могат да гледат своите главозамайващи кадри на компютрите си. Визуализацията е вече на разположение за Windows и Mac компютри, а финалната версия ще пристигне с VLC 3.0, който се очаква в края на този месец.

Създателите VLC (VideoLAN) си партнират с компанията Giroptic, за да развиват своята 360-градусова система, която може да показва снимки, панорами и видеоклипове в 360 градуса. Потребителите ще могат да използват мишката и клавиатурата, за да контролират гледната точка във видеоклиповете. От VideoLAN заявиха, че ще предоставят тези функции и на мобилното приложение, което ще позволи на потребителите да контролират техните клипове с акселерометъра на устройството. Беше заявена и бъдеща поддръжка за VR очила като Oculus Rift, Google Daydream и HTC Vive през 2017 г. Приложението ще осигурява и 360-градусово аудио, включително проследяване на позицията на главата, когато използвате VR очила.

Тъй като това все още не е финална версия, потребителите трябва да знаят, че 360-градусовата функция в момента може да е бъгава и да не работи винаги както очакват.

 

Прочетете и това: Amazon иска да стъпи в Близкия изток, закупувайки конкурентна платформа? 


Тагове: VLC, 360 градуса


>> <<


« Назад

Коментари по темата
Коментирай анонимно или с други платформи

Най-четено през седмицата
архивСписание HiComm Акценти
В търсене на бъдещето: 6 тенденции за утрешния ден от CES 16.януари.2017 В търсене на бъдещето: 6 тенденции за утрешния ден от CES

Нека заедно опитаме да надникнем в близкото бъдеще, за да си представим как ще изглежда то


архивВидео ревю
Абонамент за новини Add to Google АрхивАнкета

Използвате ли Snapchat?The Last Guardian: една необикновена история Монитор LG 29UM58: по-широк поглед (ревю) Видео: iRobot Roomba 886 е терминатор за прахоляка вкъщи Samsung UE75KS8002: лукс от пръв поглед Кофеинови хищници нападат Saeco Incanto в джунглата на HiComm Данни във ваше владение с последната ни седмична награда Samsung UE43KU6672: златната среда Prestigio MultiPad Visconte V: разумна функционалност LG 34UC98: новият геймърски хоризонт