Изтеглете и пробвайте безплатно новото приложение на HiComm за Google Chrome.

close
10.януари.2017

Yahoo ще бъде преименувана на Altaba

Автор: Коко Стоянов, Прочетено: 2229 пъти

Днес денят започва с една изключително интересна новина - интернет компанията Yahoo ще бъде преименувана на Altaba. Или поне тази част, която Verizon не купи. Това беше официално съобщено, а заедно с него и оттеглянето от борда на директорите на Мариса Майер. Тя заемаше позицията на изпълнителен директор на компанията. Както знаете, през юли 2016 г. Yahoo беше придобита от мобилния оператор Verizon в САЩ в сделка на стойност 4.8 млрд. долара.

Тъй като Verizon не купи целия пакет на Yahoo, по същество компанията се разделя на две: едната е Yahoo, която включва по-голямата част от Yahoo нещата, които хората посещават в интернет и която част реално Verzion придоби; втората по същество е само едно холдингово дружество, което ще държи акциите на Alibaba и други инвеститори.

Под управлението на Verizon най-вероятно ще продължим да виждаме сайтове и услуги, брандирани с името Yahoo. Промените обявени днес се прилагат само към холдинга. Това дружество наистина не е Yahoo, тъй като е просто купчина от акции и маловажни патенти и няма причина да се нарича Yahoo.

 

Така че да обобщим всичко това в един по-бърз списък:

  • Verizon разделя Yahoo на две
  • Yahoo (и вероятно Мариса Майер) ще продължи да съществува във Verizon
  • Останалата част от Yahoo е холдингово дружество
  • Холдинговото дружество е преименувано на Altaba
  • Майер няма да е член на борда на директорите на Altaba

Има също така един много важен момент: сделката между Verizon и Yahoo не е финализирана. След като бяха разкрити огромни хакерски набези към потребителите на Yahoo, е напълно възможно Verizon да търси начин да излезе от тази сделка. Ако това се случи, по-горе изброените неща може изобщо да не се осъществят.

 

Прочетете и това: Sharp инвестира 864 млн. долара в производството на OLED дисплеи за новия iPhone 


Тагове: Yahoo, Altaba


>> <<


« Назад

Коментари по темата
Коментирай анонимно или с други платформи

Най-четено през седмицата
архивСписание HiComm
188 брой - януари/февруари, 2017 188 брой - януари/февруари, 2017

Корица


Съдържание


Купи
Цялото съдържание »
Акценти архивВидео ревю
Абонамент за новини Add to Google АрхивАнкета

Използвате ли Snapchat?Resident Evil 7: не сте добре дошли в дома на това семейство The Last Guardian: една необикновена история Монитор LG 29UM58: по-широк поглед (ревю) Видео: iRobot Roomba 886 е терминатор за прахоляка вкъщи Samsung UE75KS8002: лукс от пръв поглед Кофеинови хищници нападат Saeco Incanto в джунглата на HiComm Данни във ваше владение с последната ни седмична награда Samsung UE43KU6672: златната среда Prestigio MultiPad Visconte V: разумна функционалност