Изтеглете и пробвайте безплатно новото приложение на HiComm за Google Chrome.

close
17.февруари.2017

Заместник-председател на Samsung беше арестуван по обвинения за подкуп

Автор: Коко Стоянов, Прочетено: 609 пъти

Централният районен съд на Сеул (Южна Корея) е одобрил заповед за арестуването на Лий Джа-Йонг, заместник-председател на Samsung. Той е бил задържан по отношение на съмнения за подкупване на държавни служители в Южна Корея. Според твърденията Лий е дал 36 милиона щатски долара на две фондации, принадлежащи на един от помощниците на (сега отстранения) президент Пак Кън Хе, за да се гарантира президентската подкрепа за сливането на две холдингови дружества на Samsung.

Първата заповед за арест на Лий е издадена през януари, но в крайна сметка е била отхвърлена. Но изглежда по случая продължава и се събират нови доказателства, уличаващи ръководителя на Samsung, което е довело до втора заповед за арест. 

Списъкът на обвинения срещу Лий включва присвояване, подкуп, лъжесвидетелстване, укриване на престъпна дейност и незаконното прехвърляне на активи в чужбина. В момента той е в ареста и може да остане там 18 месеца, преди процесът срещу него да започне.

 

Прочетете и това: Новият манифест на Зукърбърг и Facebook описва план за свързването на света 


Тагове: Samsung, арест, подкуп


>> <<


« Назад

Коментари по темата
Коментирай анонимно или с други платформи

Най-четено през седмицата
архивСписание HiComm
188 брой - януари/февруари, 2017 188 брой - януари/февруари, 2017

Корица


Съдържание


Купи
Цялото съдържание »
Акценти архивВидео ревю
Абонамент за новини Add to Google АрхивАнкета

Използвате ли Snapchat?Resident Evil 7: не сте добре дошли в дома на това семейство The Last Guardian: една необикновена история Монитор LG 29UM58: по-широк поглед (ревю) Видео: iRobot Roomba 886 е терминатор за прахоляка вкъщи Samsung UE75KS8002: лукс от пръв поглед Кофеинови хищници нападат Saeco Incanto в джунглата на HiComm Данни във ваше владение с последната ни седмична награда Samsung UE43KU6672: златната среда Prestigio MultiPad Visconte V: разумна функционалност