Изтеглете и пробвайте безплатно новото приложение на HiComm за Google Chrome.

close
31.декември.2016

САЩ е на път да създаде чисто нова ядрена оръжейна система

Автор: Коко Стоянов, Прочетено: 1920 пъти

Съединените щати не са актуализирали ядрената си оръжейна програма в продължение на десетилетия, но през февруари президентът Барак Обама получи повече от 1 трилион щатски долара, за да модернизира ядрените запаси на страната. Може би той се е уморил да слуша вицове за военнослужещи, използващи дискети, за да активират ракети, но независимо от катализатора САЩ се готви да създаде чисто нова ядрена оръжейна система, която включва свързването на своите ракети чрез сигурна мрежа.

През 2017 ггодина 50 мъже и жени от Air Force Scientific Advisory Board ще бъдат натоварени със задачата да открият какво би могло да се обърка в този прекрасен нов свят, пише в доклад на Defense One.

Д-р Вернер Джа Дам казва за Defense One, че броят на ядрените системи на САЩ се нуждае от актуализация, включително стелт бомбардировача B-21 и ядрената крилата ракета, известна като LRSO (long-range standoff weapon).

"Всички системи ще бъдат свързани в мрежа и ще могат да се активират през киберпространството."

Но една свързана ядрена система ще породи нови предизвикателства по отношение на безопасността и сигурността, тъй като ще съществува реалната опасност от компрометиране през интернет.

Дам казва, че ВВС няма да концептуализира нови ядрени системи, без първо да се очертае тяхната сигурност или слабости.

"Трябва да сме сигурни, че противникът няма да може да поеме контрола на това оръжие", казва Дам.

Ядрената програма е в плановете и на новоизбрания президент Доналд Тръмп, който каза, че иска да разшири ядрените възможности на страната. "Нека да има надпревара във въоръжаването", заяви той. "Ние ще изпреварим всички и ще ги надживеем." Тази позиция противоречи на международните споразумения за ядрено разоръжаване (през последните 40 години) заради опасността от глобална катастрофа и заличаване на огромни маси от хора.

 

Прочетете и това: Дизайнерът на Robocop показа нов гигантски робот
>> <<


« Назад

Коментари по темата
Коментирай анонимно или с други платформи

Най-четено през седмицата
архивСписание HiComm
188 брой - януари/февруари, 2017 188 брой - януари/февруари, 2017

Корица


Съдържание


Купи
Цялото съдържание »
Акценти архивВидео ревю
Абонамент за новини Add to Google АрхивАнкета

Използвате ли Snapchat?Resident Evil 7: не сте добре дошли в дома на това семейство The Last Guardian: една необикновена история Монитор LG 29UM58: по-широк поглед (ревю) Видео: iRobot Roomba 886 е терминатор за прахоляка вкъщи Samsung UE75KS8002: лукс от пръв поглед Кофеинови хищници нападат Saeco Incanto в джунглата на HiComm Данни във ваше владение с последната ни седмична награда Samsung UE43KU6672: златната среда Prestigio MultiPad Visconte V: разумна функционалност