Изтеглете и пробвайте безплатно новото приложение на HiComm за Google Chrome.

close
22.февруари.2016

Онзи път, когато Марк Зукърбърг открадна шоуто на Samsung

Автор: Илия Темелков, Прочетено: 2463 пъти

Вчера вечерта Samsung спука балона на напрежението на MWC2016 и най-накрая представи новата си линия смартфони от най-висок клас. Звездата на тяхното шоу, за което се шумеше от месеци, обаче не бяха новите устройства, които са великолепни, нито VR шлемовете, които всички в залата носиха, а един човек със сива тениска и дънки - Марк Зукърбърг, изпълнителен директор и създател на Facebook. 

Всъщност предпоставките за това бяха чудесни. След като бяхме помолени да сложим хедсетовете на главите си, ни беше показано видео и когато дойде моментът да ги свалим, от колоните се разнесе обявлението "Посрещнете Марк Зукърбърг". Сваляйки Samsung Gear VR от очите си, видях как Зукърбърг минава по пътеката, придружен от ахкания и възгласи от публиката, включително и от моя милост, а секунди след като беше в средата на сцената, армия от фотографи и журналисти изтича, за да го снима. Това, за което той зае сцената, беше партньорството между Facebook и VR инициативите на Samsung, но истината е, че почти никой не му обърна внимание.

Всички в залата бяха заети да снимат, туитват и споделят, че Марк Зукърбърг е там. Усещането от реакцията на хората беше по-близо до това, което се прави в присъствието на рок звезди и холивудски актьори. Включително и онзи човек, който отиде да си направи селфи със сцената. Истината е, че по-късно в тест зоната на Samsung името на Зукърбърг се чуваше толкова често, колкото и имената на новите смартфони на компанията.

Случката от вчера звучи като странна метафора, в която рок звездите са скромни милиардери, завладяващи ума на хората, които от своя страна са заети с изживяванията, които са им осигурени. Самият факт, че всички ние бяхме втренчени във VR видеото на Samsung, докато очевидно най-влиятелният човек в технологичната индустрия минаваше между нас, е показателен. Единственият въпрос е за какво бъдеще говори това? Мрачно като в "Матрицата" или светло като в презентацията на Марк Зукърбърг?

 

Вижте всичко от Мобилния конгрес в Барселона в специалния ни портал.
>> <<


« Назад

Коментари по темата
Коментирай анонимно или с други платформи

Най-четено през седмицата
архивСписание SmartApps
62 брой - декември, 2016 г. 62 брой - декември, 2016 г. Изтегли
Цялото съдържание »
Акценти архивВидео ревю
Абонамент за новини Add to Google АрхивАнкета

Използвате ли Snapchat?Resident Evil 7: не сте добре дошли в дома на това семейство The Last Guardian: една необикновена история Монитор LG 29UM58: по-широк поглед (ревю) Видео: iRobot Roomba 886 е терминатор за прахоляка вкъщи Samsung UE75KS8002: лукс от пръв поглед Кофеинови хищници нападат Saeco Incanto в джунглата на HiComm Данни във ваше владение с последната ни седмична награда Samsung UE43KU6672: златната среда Prestigio MultiPad Visconte V: разумна функционалност