Никой не е казал, че продуктите на бъдещето трябва да имат супер лъскав дизайн, сякаш излязъл от чертожната дъска на Apple, нали? Известната френска компания Michelin мисли преди всичко за функционалността, а не за външния вид.

И то каква функционалност.

Гумата на бъдещето, която компанията нарича Visionary Concept Tire, е едновременно гума и джанта. Тя е издръжлива, безопасна, изработена от рециклирани материали и на свой ред подлежаща на рециклиране. Всичко това е възможно благодарение на нова биометрична структура, вдъхновена от самата природа - в случая структурата на океанските корали.

Концептуалната гума на Michelin не може да се спука в традиционния смисъл, тъй като в нея няма въздух. Нещо още по-любопитно - компанията вижда в гумата универсално колело, което може да се използва на всяка една кола и във всяка една ситуация. Планирате малко офроуд приключение през уикенда? Просто принтирайте 3D покритие. Michelin смята, че по този начин животът на една гума може да бъде колкото и на самата кола - ако не и повече.