Изтеглете и пробвайте безплатно новото приложение на HiComm за Google Chrome.

close
13.януари.2017

Hyperloop One вече набелязва градовете за своето свръхзвуково трасе

Автор: Иван Първанов, Прочетено: 1824 пъти

Hyperloop One работи по транспортна технология, която може да позволи на влаковете да развиват скорост до 1200 км/ч. До момента компанията вече е събрала финансиране от 160 милиона долара с идеята да построи транспортна система, която изглежда сякаш идва от дръзките научнофантастични планове.

Сега Hyperloop One обяви, че вече е набелязала 35 града по цял свят, които са идентифицирани като най-добрите локации за бъдещите свръхзвукови трасета. С това се слага край на процеса по предварително набиране на кандидати, който продължи пет месеца. За този период компанията е получила над 2600 предложения, от които отсява въпросните 35 градa, измежду които ще бъдат избрани едва няколко финалисти.

Засега компанията отказва да разкрие кои са градовете, но знаем, че един от тях е Дубай, който проявява особено желание да участва в проекта. Официално имената на избраните градове ще бъдат оповестени през май, а първото напълно функционално трасе на Hyperloop One ще започне да се строи в началото на 2017 г.

Виж още: Най-големият хедж фонд в света ще замени мениджърите си с изкуствен интелект


Тагове: транспорт, Hyperloop


>> <<


« Назад

Коментари по темата
Коментирай анонимно или с други платформи

Най-четено през седмицата
архивСписание SmartApps
62 брой - декември, 2016 г. 62 брой - декември, 2016 г. Изтегли
Цялото съдържание »
Акценти архивВидео ревю
Абонамент за новини Add to Google АрхивАнкета

Използвате ли Snapchat?Resident Evil 7: не сте добре дошли в дома на това семейство The Last Guardian: една необикновена история Монитор LG 29UM58: по-широк поглед (ревю) Видео: iRobot Roomba 886 е терминатор за прахоляка вкъщи Samsung UE75KS8002: лукс от пръв поглед Кофеинови хищници нападат Saeco Incanto в джунглата на HiComm Данни във ваше владение с последната ни седмична награда Samsung UE43KU6672: златната среда Prestigio MultiPad Visconte V: разумна функционалност