Изтеглете и пробвайте безплатно новото приложение на HiComm за Google Chrome.

close
14.февруари.2017

Илон Мъск: В бъдеще хората трябва да се слеят с изкуствения интелект, за да останат полезни

Автор: Коко Стоянов, Прочетено: 2277 пъти

Днес на Световна среща на върха по хуманитарни въпроси (World Humanitarian Summit), провела се в Дубай, Илон Мъск заяви, че хората трябва да се „слеят“ с машините в бъдеще, ако искат да останат конкурентни в него. Според него усъвършенстването на изкуствения интелект може да доведе до така наречения „проблем на полезността“. Според някои хора в бъдеще той може да иска да ни управлява.

Как хората биха могли да се слеят с компютрите, не е толкова ясно. "С течение на времето", каза Мъск, "мисля, че ние вероятно ще видим по-тясно сливане на биологичната интелигентност и цифровия интелект... Това се отнася най-вече до честотните ленти, скоростта на връзката между мозъка и компютъра и специфичния изход".

Дали хората ще бъдат изложени на риск от собственото си творение, все още никой не може да каже със сигурност. Дали филмът „Матрицата“ ще се превърне в реалност? Не знаем. Но Илон Мъск определено повдига интересни въпроси, над които е добре да поразсъждаваме.

 

Прочетете и това: Изкуственият интелект може да бъде агресивен
>> <<


« Назад

Коментари по темата
Коментирай анонимно или с други платформи

Най-четено през седмицата
архивСписание SmartApps
62 брой - декември, 2016 г. 62 брой - декември, 2016 г. Изтегли
Цялото съдържание »
Акценти архивВидео ревю
Абонамент за новини Add to Google АрхивАнкета

Използвате ли Snapchat?Resident Evil 7: не сте добре дошли в дома на това семейство The Last Guardian: една необикновена история Монитор LG 29UM58: по-широк поглед (ревю) Видео: iRobot Roomba 886 е терминатор за прахоляка вкъщи Samsung UE75KS8002: лукс от пръв поглед Кофеинови хищници нападат Saeco Incanto в джунглата на HiComm Данни във ваше владение с последната ни седмична награда Samsung UE43KU6672: златната среда Prestigio MultiPad Visconte V: разумна функционалност