Нееднократно сме говорели за това какъв ще изглежда светът в бъдеще. Технологиите явно ще бъдат свръхразвити - в това никой няма съмнение. Но как ще изглеждат лицата на хората след стотици, след хиляди години? Това явно се е запитал докторът по генетика Алън Кван от Вашингтонския университет. Той и художникът Николай Лам от Питсбърг представят своето виждане за промяната в облика на човечеството в следващите 100 000 години. Може да видите „трансформацията" в поредицата от четири снимки, качени към новината.

На първата снимка са представени мъж и жена от наше време. На втората виждате как са се изминили лицата им след 20 000 години. Забелязва се увеличение на челната област и промяна в очите. В очите може да забележите поставени специални лещи, бъдещ аналог на прословутите очила  Google Glass, които ще са необходими за осъществяване на комуникация.

На третата снимка се вижда как би изглеждала двойката след 60 000 години. Главата е значително увеличена с ясно изразени, изпъкнали напред вежди, чиято цел е да предпазват очите от парещото слънце. На последната снимка е представена визията на мъжа и жената след 100 000 години. „Симпатягите" са с драстично „изцъклени" очи и още по-големи вежди. Кожата е тъмна, а в ушите, които не се виждат на рисунките, има имплантирани наночипове за осъществяване на връзка с различни електронни устройста.

Какво мислите за промяната? Дали тя няма да се случи доста по-рано, а не чак след 100 000 години? И дали всъщност обликът ни няма да е много изменен, отколкото смятат Кван и Лам? Очакваме и вашите предположения?

 

Тагове: