Изтеглете и пробвайте безплатно новото приложение на HiComm за Google Chrome.

close
19.декември.2016

Мистериозна призрачна акула за пръв път бе заснета на видео

Автор: Иван Първанов, Прочетено: 4273 пъти

Тази история звучи като откъс от неиздаден роман на Майкъл Крайтън, но всъщност е самата истина. Зловещо морско създание с призрачен вид бе заснето за пръв път, съобщава CNET.

На дълбочина 2042 метра край бреговете на Южна Калифорния учени от Морския институт на Монтерей се срещат с този дълбоководен обитател на име Hydrolagus cf. trolli. Наричат ги химери или призрачни акули - вид с перки като крила и мъртви очи, който рядко се вижда от хората. "Призрачните акули" са заснети с дистанционен подводен апарат и по принцип населяват най-вече водите около Австралия и Нова Зеландия.

Роднини на акули и скатове, тези животни са се отделили от тях преди около 300 милиона години. Въпреки че акулите призраци са кръстосвали дълбините много преди динозаврите, днес все още знаем твърде малко за тях.

Виж още: Тази опашка на динозавър напомня, че птиците някога са били владетели на света


Тагове: океан, акула


>> <<


« Назад

Коментари по темата
Коментирай анонимно или с други платформи

Най-четено през седмицата
архивСписание HiComm Акценти
В търсене на бъдещето: 6 тенденции за утрешния ден от CES 16.януари.2017 В търсене на бъдещето: 6 тенденции за утрешния ден от CES

Нека заедно опитаме да надникнем в близкото бъдеще, за да си представим как ще изглежда то


архивВидео ревю
Абонамент за новини Add to Google АрхивАнкета

Използвате ли Snapchat?The Last Guardian: една необикновена история Монитор LG 29UM58: по-широк поглед (ревю) Видео: iRobot Roomba 886 е терминатор за прахоляка вкъщи Samsung UE75KS8002: лукс от пръв поглед Кофеинови хищници нападат Saeco Incanto в джунглата на HiComm Данни във ваше владение с последната ни седмична награда Samsung UE43KU6672: златната среда Prestigio MultiPad Visconte V: разумна функционалност LG 34UC98: новият геймърски хоризонт