Изтеглете и пробвайте безплатно новото приложение на HiComm за Google Chrome.

close
17.февруари.2017

На планетата джудже Церера са открити ключови съставки за живот

Автор: Иван Първанов, Прочетено: 2217 пъти

Учени установиха наличието на органични съставки на планетата джудже Церера, която е най-големият обект в астероидния пояс между Марс и Юпитер, предава The Verge.

Именно органичните съставки са основните елементи от живота на Земята и това откритие може да означава, че на Церера може да се е развил примитивен живот.

В регион с площ от 1000 квадратни километра на северното полукълбо на Церера са били открити алифатични въглеродни съединения. За да стартира живот, са нужни елементи като въглерод, водород, азот и кислород, както и източник на енергия. И хидротермалната активност, и присъствието на органични вещества на Церера показват, че има подходяща за живот среда. Освен това учените установили, че органичните материали не са донесени на Церера, а са се зародили именно на планетата джудже.

Предполага се, че самата Церера е възникнала преди около 4.5 милиарда години и изучаването на нейния минерален състав и това, дали на нея наистина се крие живот, може да помогне на учените да разберат по-добре как е възникнал животът и на нашата планета.

Според последните анализи на астрофизиците Церера е вторият най-вероятен обект в Слънчевата система, където може да се открие чужд живот.

Виж още: Уинстън Чърчил - неочакваният ловец на извънземни
>> <<


« Назад

Коментари по темата
Коментирай анонимно или с други платформи

Най-четено през седмицата
архивСписание SmartApps
62 брой - декември, 2016 г. 62 брой - декември, 2016 г. Изтегли
Цялото съдържание »
Акценти архивВидео ревю
Абонамент за новини Add to Google АрхивАнкета

Използвате ли Snapchat?Resident Evil 7: не сте добре дошли в дома на това семейство The Last Guardian: една необикновена история Монитор LG 29UM58: по-широк поглед (ревю) Видео: iRobot Roomba 886 е терминатор за прахоляка вкъщи Samsung UE75KS8002: лукс от пръв поглед Кофеинови хищници нападат Saeco Incanto в джунглата на HiComm Данни във ваше владение с последната ни седмична награда Samsung UE43KU6672: златната среда Prestigio MultiPad Visconte V: разумна функционалност