Изпълнителният директор на SpaceX Илон Мъск сподели още една снимка на новите космически костюми на компанията, като този път показа в пълен размер как ще изглежда облеклото. Публикуваното в неговия Instagram изображение показва модел, който носи костюма, стоейки в близост до капсулата Crew Dragon - предназначена да придвижва астронавтите на НАСА от и до Международната космическа станция.

Това е втория път, в който Мъск разкрива подробности около космическия костюм на SpaceX през последните няколко седмици. Първата снимка показваше само костюма от кръста нагоре, но новото изображение разкрива детайли около дизайна на ръкавиците и ботушите, както и подплатата на панталоните.



Костюмите, които SpaceX изработва, са височинно компресиращи и са предназначени да бъдат носени от астронавти, докато пътуват в Crew Dragon. Те ще бъдат използвани предимно в случай на авария по време на полет; ако космическият кораб внезапно загуби налягане, костюмите ще запазят астронавтите живи.

Мъск обеща да предостави повече информация за костюмите в "следващите дни", но досега знаем много малко подробности. Феновете на SpaceX просто ще трябва да се задоволят с двете налични към момента снимки.