Компанията за доставка на храни Just Eat обяви, че е постигнала значително постижение – първата в света доставка на храна с робот.

През лятото на тази година Just Eat започна партньорство с естонската компания за роботи Starship Technologies, създадена от двама от основателите на Skype.

В резултат бе създаден робот на шест колела, който може да се придвижва по тротоарите. Сега, след пет месеца на тестове, Just Eat извърши първата успешна доставка на храна по този начин в Лондон. Нищо не подозираща клиентка си поръчала фалафел и агнешки кюфтенца и получила доставката от робота.

“Не можах да повярвам на очите си, когато отворих вратата и видях, че отвън стои робот. Беше като сцена от филм. Невероятно е, че такава технология и услуга вече са налични. Единственото, за което не бях сигурна, е дали трябва да дам бакшиш или не”, казва жената на име Симона.

Поръчките стават с изпращане на кратко съобщение, а на свой ред потребителят получава линк, който отваря вратичката на робота, за да си вземете отвътре храната.

Виж още: Adidas създаде биоразградими маратонки

Тагове: