Изтеглете и пробвайте безплатно новото приложение на HiComm за Google Chrome.

close
16.февруари.2017

Ракетата на бъдещето на NASA може да изведе космонавти още при първия си полет

Автор: Иван Първанов, Прочетено: 2156 пъти

Първият полет на нова ракета неминуемо е огромно предизвикателство и крие определени опасности, но NASA е уверена в подготовката си и e готова да рискува. Американската агенция обмисля идеята да качи космонавти на капсулата Orion, носена от гигантската ракета Space Launch System (SLS), която е предвидена един ден да отведе хора на Марс.

На този етап плановете на агенцията са SLS да излети за пръв път през есента на 2018 г. Първоначално обаче се планираше този пръв полет да е без екипаж, но изтекла информация, до която се е добрал сайтът The Verge, разкрива, че NASA проучва възможността дебютната мисия на ракетата да бъде с хора.

От документа става ясно, че ръководството на агенцията е възложило на администратора по космическите изследвания Бил Герстенмайър да подготви доклад за това, доколко е удачно към Exploration Mission-1 да бъде включен екипаж. Ще бъде трудно, нужни са много ресурси и солидна подготовка, но трябва да знаем дали имаме капацитета да навлезем още по-надалеч в Космоса, се казва в документа.

Сегашният план е EM-1 да започне от космодрума "Кенеди" на 30 септември 2018 г., но ако агенцията наистина вземе съдбовното решение, доста вероятно е тази дата да бъде изместена по-далеч във времето. При всички положения до 2023 г. NASA възнамерява да проведе мисия с екипаж.

Виж още: Илон Мъск: В бъдеще хората трябва да се слеят с изкуствения интелект, за да останат полезни


Тагове: Космос, ракета, NASA


>> <<


« Назад

Коментари по темата
Коментирай анонимно или с други платформи

Най-четено през седмицата
архивСписание HiComm
188 брой - януари/февруари, 2017 188 брой - януари/февруари, 2017

Корица


Съдържание


Купи
Цялото съдържание »
Акценти архивВидео ревю
Абонамент за новини Add to Google АрхивАнкета

Използвате ли Snapchat?Resident Evil 7: не сте добре дошли в дома на това семейство The Last Guardian: една необикновена история Монитор LG 29UM58: по-широк поглед (ревю) Видео: iRobot Roomba 886 е терминатор за прахоляка вкъщи Samsung UE75KS8002: лукс от пръв поглед Кофеинови хищници нападат Saeco Incanto в джунглата на HiComm Данни във ваше владение с последната ни седмична награда Samsung UE43KU6672: златната среда Prestigio MultiPad Visconte V: разумна функционалност