Мануел Линарес е инженер и кулинарен ентусиаст. Наскоро той успя да сбъдне една от детските си мечти и да създаде сладолед, който променя цвета си, докато го ближете. Десертът съдържа само естествени съставки, но точната рецепта остава тайна, която чака своя патент.

В началото сладоледът е син, след което, малко преди сервирането, се напръсква със специален спрей, който го прави виолетов. След това цветовете се променят постепенно по време на консумация, достигайки яркорозово. Името на рецептата е Xamaleón. Линарес споделя, че всяка храна може да променя цветовете си спрямо температурата и оксидацията, на която е изложена. Наблюдаваме това ежедневно, но рядко се замисляме дали можем да се възползваме от процеса с естетически ефект. Вижте как сладоледът променя цвета си в долния анимиран GIF.

А какво ще кажете за тези храни с вкусни опаковки?