SpaceX се подготвя да използва повторно една от своите ракети при мисията си на 17 юни, но изглежда, че черешката на тортата - най-голямата и мощна ракета на компанията - ще полети малко по-късно тази година.

Според шефа на компанията Илон Мъск и трите ядра на Falcon Heavy трябва да бъдат докарани на космодрума в Кейп Канавъръл до два-три месеца. Ако всичко мине по план, така ракетата ще бъде сглобена и изстреляна най-късно до три месеца.

Това означава, че Falcon Heavy може да направи първото си пътешествие до Космоса още през септември, което бе и досегашният предварителен план на компанията. Falcon Heavy е истински гигант, който може да изведе почти 65 000 килограма товар в околоземна орбита. Ракетата е създадена с цел да се използва в бъдещи мисии до Луната и до Марс. Мъск се надява, че част от ракетата ще може да бъде върната обратно на Земята - задача, която е особено трудна заради размерите и теглото на Falcon Heavy. Предприемачът признава това, но счита, че колкото и да е малък шансът за успех, трябва да се направи такъв опит.