Изтеглете и пробвайте безплатно новото приложение на HiComm за Google Chrome.

close
01.януари.2017

Този робот, който познава кога лъжем, скоро може да ни посрещне на някое летище

Автор: Иван Първанов, Прочетено: 998 пъти

Като част от мерките за сигурност по летищата в Канада и САЩ скоро може да бъде въведен вид детектор на лъжата, пише New York Post. Това обаче няма да бъде познатата ни от криминалните филми машина, а ново поколение робот.

Наречен Automated Virtual Agent for Truth Assessments in Real Time (или просто AVATAR), в момента той се тества от вътрешното министерство на Съединените щати. Роботът е програмиран да идентифицира физиологически промени, които индикират лъжа, чрез софтуер за следене на човешките очи и други сензори. Неговата задача ще бъде да улавя наркотрафиканти, терористи и други злонамерени лица.

На външен вид AVATAR е просто информационна будка с екран, на което има лице. Машината обаче ще ви задава въпроси и ще следи за промени в поведението. Сензорите ѝ могат да наблюдават внимателно очите, гласа, жестовете и стойката, за да определят потенциалната опасност. Ако такава бъде отчетена, пътниците ще бъдат подложени на допълнително проучване.

За онези, които няма от какво да се страхуват, AVATAR си остава просто един любезен робот, говорещ английски и френски.

Виж още: Дизайнерът на Robocop показа нов гигантски робот
>> <<


« Назад

Коментари по темата
Коментирай анонимно или с други платформи

Най-четено през седмицата
архивСписание HiComm Акценти архивВидео ревю
Абонамент за новини Add to Google АрхивАнкета

Използвате ли Snapchat?The Last Guardian: една необикновена история Монитор LG 29UM58: по-широк поглед (ревю) Видео: iRobot Roomba 886 е терминатор за прахоляка вкъщи Samsung UE75KS8002: лукс от пръв поглед Кофеинови хищници нападат Saeco Incanto в джунглата на HiComm Данни във ваше владение с последната ни седмична награда Samsung UE43KU6672: златната среда Prestigio MultiPad Visconte V: разумна функционалност LG 34UC98: новият геймърски хоризонт