Изтеглете и пробвайте безплатно новото приложение на HiComm за Google Chrome.

close
16.февруари.2017

Уинстън Чърчил - неочакваният ловец на извънземни

Автор: Иван Първанов, Прочетено: 1536 пъти

Уинстън Чърчил, когото историята помни като лидер, политик и дипломат, е имал и изненадваща страна, която десетилетия наред е останала непозната.

Оказва се, че освен че имал хаплив език и устремен дух, британският министър-председател е бил и един от ранните теоретици на извънземния живот, пише CNET.

Това личи от малко познат ръкопис на Чърчил, който е открит наскоро в архивите на американския музей, посветен на политика. Сега документът е разчетен от астрофизика Марио Ливио и от него излизат доста интересни данни.

Озаглавен "Сами ли сме във Вселената?", манускриптът е 11 страници и в него Чърчил разсъждава, че идеята, че не може да има други планети, годни да съдържат живот, е малко вероятна. Той разсъждава, че е възможно да съществуват други системи от планети, и умува над идеите за междупланетно и междузвездно пътуване.

Пълният анализ на този уникален документ може да прочетете тук.

Виж още: Американски астрономи публикуваха данни за повече от 100 екзопланети
>> <<


« Назад

Коментари по темата
Коментирай анонимно или с други платформи

Най-четено през седмицата
архивСписание HiComm
188 брой - януари/февруари, 2017 188 брой - януари/февруари, 2017

Корица


Съдържание


Купи
Цялото съдържание »
Акценти архивВидео ревю
Абонамент за новини Add to Google АрхивАнкета

Използвате ли Snapchat?Resident Evil 7: не сте добре дошли в дома на това семейство The Last Guardian: една необикновена история Монитор LG 29UM58: по-широк поглед (ревю) Видео: iRobot Roomba 886 е терминатор за прахоляка вкъщи Samsung UE75KS8002: лукс от пръв поглед Кофеинови хищници нападат Saeco Incanto в джунглата на HiComm Данни във ваше владение с последната ни седмична награда Samsung UE43KU6672: златната среда Prestigio MultiPad Visconte V: разумна функционалност