Дори и най-големите фенове на “Живите мъртви“ (The Walking Dead) може би ще се замислят, преди да отпият доволно от бутилката с бира Walker на Dock Street Brewing. Най-вече защото създателите й толкова са се вживели в oтдаваето на почит към сериала, че са сложили като основна съставка в питието… истински мозък.


Разбира се, мозъкът не е човешки, а кози, и то не суров, а пушен – но въпреки това зловещата съставка едва ли ще е по вкуса на повечето хора. Цялото име на бирата е Dock Street Walker и тя наистина е създадена в чест на известния сериал за зомбита, познат и у нас. Освен пушения мозък тя ще съдържа, разбира се, и екстракти от пшеница, овес, печен ечемик и био червени боровинки. Алкохолното й съдържание е 7.2%, а според съобщението до пресата, пуснато от компанията, пушеният кози мозък ще придаде на бирата тръпчив вкус, както и ще я оцвети леко в червеникав цвят, подобен на кръв.

 

Dock Street не са първите, които си позволяват да включват в бирите си някои доста особени и дори стряскащи съставки – през 2012 година Wynkoop Brewing Company създадоха бирата Rocky Mountain Oyster Stout, в състава на която имаше истински стриди. Пускането на бирата с мозък съвпада с финала на четвъртия сезон на „Живите мъртви“.