Събитието на iPhone през септември наближава, а слуховете стават все повече. Един от тях е изключително упорит и се завръща всеки месец - следващото поколение iPhone ще разполага с безжично зареждане.

Анонимната информация за това идва от къде ли не, но все пак тя остава непотвърдена от Apple. Източник на The Next Web, който запазва анонимност, се позовава на хора, запознати с въпроса, които потвърждават, че следващият iPhone ще носи в себе си технологията за безжично зареждане.

Според неназован (отново) източник на Macotakara iPhone 8 ще използва безжичния стандарт Qi (Qualcomm), но зареждането няма да става с 15 W, което е част от стандарта Qi 1.2 и се счита за "бързо зареждане". Вместо това Apple е избрала да се придържа към стандартен Power Profile, който има максимална мощност от 7.5 W. Освен това, въпреки че новият iPhone ще използва безжичния стандарт Qi, Apple може да го блокира с Mfi чипа, който компанията изисква да се поставя в аксесоари от трети страни. Така вашата налична Qi поставка няма да може да зарежда новия ви iPhone, освен ако не си купите нова от Apple или нейни партньори. Ще разберем скоро.